Hatay

Brezilyalı Maria Müslümanlığı seçti

11:56 11 Mayıs 2018
Brezilyalı Maria Müslümanlığı seçti

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir Türk ile evli olan Brezilyalı Renata Marıa Luz Del Ducca Güleran, Müslümanlığı seçerek Meryem adını aldı.

İnternetten tanıştığı Hataylı Ramazan Güleran ile evlenerek Dörtyol ilçesine yerleşen Brezilyalı Güleran, eşiyle daha iyi iletişim kurmak için Türkçe öğrenmek istedi.

Güleran bu hayalini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlatığı okuma-yazma seferberliği kurslarına katılarak gerçekleştirmeye başladı.

Müslüman olmak isteyen Brezilyalı kadın, ikinci hayalini gerçekleştirmek için Dörtyol Müftülüğü'ne gitti.

İlçe Müftüsü Hüseyin Taner, müftülük binasında ihtida töreninde tercüman aracılığıyla İslam dininin temel esasları hakkında Maria'ya bilgiler verdi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu törende Kelime-i Şehadet getiren Brezilyalı Renata Maria Luz Ducca Güleran Müslüman oldu ve adını Meryem olarak değiştirdi.

Tören sonrası Müftü Taner ihtida belgesi imzalayarak Meryem'e verdi ve Kur'an-ı Kerim hediye ederek kurslara davet etti.

Bugün bir kardeşlerinin daha İslamiyete girmesi ve İslamla şereflenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını aktaran Taner, "Rabbim bundan sonra bu kardeşimize güzel bir şekilde İslamla yaşamayı nasip eder inşallah.'' dedi.

Birezilyalı Güleran da kendisinin tercümanlığını yapan eşi Ramazan Güleran aracılığıyla çok mutlu olduğunu belirterek; ''Dilim söyledi, kalbim tasdik etti. Allah kalbimi biliyor.'' şeklinde konuştu.

Törene din görevlilerinin yanı sıra aile bireyleri de katıldı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.