Hatay

Biriktirdikleri harçlıkları yetim kardeşlerine gönderiyorlar

16:29 11 Mayıs 2018
Biriktirdikleri harçlıkları yetim kardeşlerine gönderiyorlar

Yayladağı ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını yetim öğrencilere gönderiyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştirilen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" adlı proje kapsamında, Atatürk Ortaokulu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarıyla biri Türkiye'de diğeri de Filistin'de olmak üzere iki yetim öğrenciye nakdi yardımda bulunuyor.

Projenin okul koordinatörü öğretmen Azize Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin harçlıklarını yaklaşık bir yıldır kumbaralarında biriktirdiğini anlattı.

Yapılan yardımlar sayesinde, her birine aylık 100 lira olmak üzere 2 yetim öğrenciye burs sağladıklarını belirten Kalkan, öğrencilere yardımlaşma ve paylaşma duygusunu aşıladıklarını ifade etti.

Her sınıfa bir tane olmak üzere toplamda 24 kumbara bulunduğunu aktaran Kalkan, "Öğrencilerimiz durumdan çok memnun, her ay kumbaraları açıyor toplanan yardımları önceden belirlediğimiz iki yetim öğrenciye İHH aracılığıyla gönderiyoruz." dedi.

Kalkan, okul bahçesinde kermes düzenlediklerini ve elde edilen gelirle yaz tatili dahil aralıksız olarak yetimleri sevindirmeye devam edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.