Hatay

Esed'in bombası çocuk doktorunun hayatını kararttı

11:03 14 Mayıs 2018
Esed'in bombası çocuk doktorunun hayatını kararttı

SALİM TAŞ - Suriye'de Esed rejimi ve destekçilerinin Doğu Guta'ya yönelik saldırılarına yakından tanıklık eden ve hastaneye dönüştürülen sığınağa varil bombası atılması sonucu tek bacağını kaybeden Suriyeli çocuk doktoru Yaser Muhammed Haşim, sığındığı Türkiye'de yeni bir yaşam kurmaya çalışıyor.

Ülkesinde iç savaşın başlamasının ardından Şam'da çalıştığı hastanedeki işini bırakarak Doğu Guta'da bulunan yakınlarının yanına yerleşen 32 yaşındaki doktor Haşim, rejim güçleri ve destekçilerinin düzenlediği saldırılarda yaralananların tedavileri için çabaladı.

Doğu Guta'da tahliyeler başlamadan 1 hafta önce sığınakta oluşturdukları hastaneye atılan varil bombası sonucu yaralanan Haşim, tek bacağını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Tanık olduğu ve yaşadığı acıları Türkiye'de unutmaya çalışan Yaser Muhammed Haşim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Guta'da tahliyelerin gerçekleşmeye başlamasının ardından ailesiyle Hatay'a sığındıklarını söyledi.

Doğu Guta'nın kuşatma altında bulunduğunu, zaman içinde rejim ve destekçilerinin havadan ve karadan saldırılarının hedefi halinde geldiğini belirten Haşim, kentte adeta taş üstünde taş bırakılmadığını anlattı.

- "Varil bombasıyla yaralandım"

Haşim, saldırılarda sayısız sivilin yaşamını yitirdiğini, yaralandığını, evlerinin yıkıldığını ve insanların sığınaklarda yaşamaya mahkum edildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Şehirde hastane ve doktor sayısının az olmasından dolayı yaralılara müdahalede zorlanıyorduk. Yer altındaki sığınaklarda yaralılara elimden geldiğince yardım ediyordum. İlaç, ameliyat için araç gereç ve tıbbi cihaz sıkıntılarımız vardı. İmkansızlıklara rağmen elimizden geldiğince yaralıları ve hastaları hayatta tutmaya çalışıyordum. Hastanede yaralılara müdahale ederken atılan varil bombasıyla yaralandım. Yaralandığımda beni tedavi edecek doktor aradım. O anda doktorların ne kadar elzem olduğunu daha iyi anladım. İlk ameliyatım Doğu Guta'da yapıldı ancak ayağımdaki yaranın durumu ve gerekli imkanların olmamasından dolayı sağ bacağım diz altından kesildi."

Haşim, Türkiye'de yeni bir yaşam kurmaya çalışacaklarını belirterek, ülkesindeki savaşın son bulmasını ve artık insanların ölmemesini diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.