Hatay

Farklı dinler iftar sofrasında buluştu

22:59 25 Mayıs 2018
Farklı dinler iftar sofrasında buluştu

Hatay Valiliği tarafından kanaat önderleri ve farklı dinlerin temsilcilerinin katılımıyla iftar programı düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen iftara, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, vali yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu, Meral Batı Demirbaş ve Aydın Abak, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ermeni Cemaati temsilcisi Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Musevi Cemaati temsilcisi Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Kilisesi rahibi Jan Delluler, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Armutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Tevfik Erkek, Armutlu Cami Dernek Başkanı Süleyman Mengüllüoğlu ve Alevi kanaat önderi Adnan Fatihoğlu katıldı.

İftar programında, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun duasının ardından oruçlar açıldı.

Hatay Valisi Erdal Ata, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Hatay'ın farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde sevgi ve kardeşlik ikliminde buluştuğu kadim bir şehir olduğunu belirtti.

Kentte, kimsenin inancına veya dünya görüşüne bakmaksızın kardeşlik içerisinde birbirine gülümsediğini kaydeden Ata, "Tıpkı bir mozaiğin tüm renkleriyle oluşturduğu bütünlüğün yansımasını anımsatan bu iftar sofrasının tüm dünyaya örnek olması gerekiyor. Bu güzelliklerin kıyamete kadar sürmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.