Hatay

Hassa'da Sosyal Güvenlik Merkezi açılışı

16:24 11 Haziran 2018
Hassa'da Sosyal Güvenlik Merkezi açılışı

Hassa Sosyal Güvenlik Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

İlçe merkezindeki Derviş Paşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hassa Sosyal Güvenlik Merkezi için açılış programı düzenlendi.

Hatay Valisi Erdal Ata, burada yaptığı konuşmada, devletin görevinin, vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu söyledi.

İlçeye yapılan hizmet binasının nüfusun tamamına yakınına hitap edeceğini aktaran Ata, şöyle devam etti:

"Tabi biz bu binanın ileriye dönük çok daha fazla nüfusa hizmet edeceğini düşünüyoruz. Hassa için en önemli proje Hassa-Dörtyol tünelinin yapılması. Bu proje, yatırım programında. İnşallah bir aksilik olmazsa 2018 yıl sonuna kadar bunun ihalesi yapılacak. Tahmin ediyorum 3 yıllık gibi bir süre de yapım süresi olacak. 3 yıl sonra da hizmete girecek. Buna bağlı olarak da biz Hassa Organize Saniye Bölgesiyle ilgili çalışmaları tünelle paralel yürütmeye gayret ediyoruz. Orası faaliyete geçtiği zaman on binlerce insanımıza iş imkanı sağlayacak, dolayısıyla da bu hizmet binası belki 50 bin kişiye değil de 100 bin kişiye hizmet edecek bir kurum haline gelecek. Ayrıca burada yapılacak sanayi tesisleriyle bir taraftan on binlerce insana iş imkanı sağlarken asıl önemlisi de ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacak."

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal da açılışı yapılan hizmet binasının 821 metrekarelik alan üzerine üç kat olarak inşa edildiğini aktardı.

Bal, merkezin kuruluş amacının vatandaş odaklı hizmet anlayışının gereği olarak hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.