Hatay

"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi

15:54 12 Temmuz 2018
"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi

Hatay Valisi Erdal Ata, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi kapsamında düzenlenen proje yarışmasında dereceye giren genç kadın girişimcileri makamında ağırladı.

Vali Ata, ziyarette proke yarışmasında dereceye giren lif kabağı üreticisi Manolya Çolak'a, fidan üreticisi Hasret Öz'e ve kekik üreticisi Sibel Çetin'e ödül ve sertifikalarını verdi.

Girişimci kadınları başarılarından dolayı tebrik eden Ata, tarım ve hayvancılık dendiği zaman akla hep erkeklerin geldiğini ancak bu tür projelerin kadınları tarım ve hayvancılığa teşvik etmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin geçmişte gıda bakımından kendi kendine yeten yedi ülkeden bir tanesi olduğunun altını çizen Ata, "Son yıllarda, tarıma yeterince teşvik verilmesine rağmen, maalesef bazı ürünleri dışarıdan ithal etmek zorunda kalıyoruz zaman zaman. O nedenle, ülkeler sanayide, teknolojide ne kadar gelişmiş olursa olsun ihmal etmemesi gereken bir sektör var, o da tarım ve hayvancılıktır. Biz de bunları yapmak zorundayız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.