Hatay

Hataylı işletmecilerden TL'ye destek kampanyası

16:25 16 Ağustos 2018
Hataylı işletmecilerden TL'ye destek kampanyası

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurma çağrısına destek veren Hataylı işletmeciler, ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çeşitli kampanyalar başlattı.

Hassa ilçesinde mobilya mağazası işleten Ali Torun, Türk Lirası'na destek amacıyla döviz bozdurup makbuz getirene tüm ürünlerde geçerli olmak üzere yüzde 25 indirim uygulamaya başladı.

Torun, yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan ekonomiye yönelik spekülatif ataklarla karşısında dik duracaklarını söyledi.

Başkan Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek verdiğini aktaran Torun, "Belli bir sınır yok. İnsanların güçleri kaç dolara yetiyorsa onu bozdurup getirsinler. Tüm ürünlerde geçerli yüzde 25 indirim kampanyası uyguluyoruz. Ekonomimiz bu günleri de atlatacaktır, devletimize güveniyoruz." dedi.

İskenderun ilçesinde pastane işleten ve iş yerine "Vatanımı seviyorum" yazılı afiş asan Adem Gökdoğan da ekonomik saldırılara karşı birlikteliği vurgulamak amacıyla asker ve emniyet mensuplarına bedava çay ile simit vermeye başladı.

Müşterilere de çay ve simidi 50 kuruştan satma kararı alan Gökdoğan, "Mesele dolar değil bütün insanlara korku vermek ve yıldırmaktır. Önemli olan birlik ve beraberliktir. Bugün bir kişi olarak devletin yanında olursam zamanla iki kişi olur ve ileride milyonlar olur. Bütün dünyaya mesajımız olur. Biz biriz ve beraberiz." dedi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Hatay Şubesi Başkanı Doğan Gülsüren ise kentte birçok işletme sahibi ve iş adamının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine dövizlerini bozdurduğunu hatırlattı.

Bu tür kampanyaların birlik ve beraberliğe vesile olduğunu dile getiren Gülsüren, "Maddi imkanlarını ülkesi için feda eden bir milletiz. Milletimiz bu konuda duyarlı. ABD'nin son saldırısında, milletimizin duyarlılığıyla altından kalkıyoruz inşallah. Edirne'den Van'a kadar milletimiz dininin ve devletinin ayaklar altına düşmemesi için imkanlarının son anına kadar ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.