Hatay

Hassa'da camiye gelen çocuklara hediye

12:02 28 Ağustos 2018
Hassa'da camiye gelen çocuklara hediye

Hassa ilçesinde Hırhalı Camisinde başlatılan kampanya ile düzenledi olarak camide namaz kılan çocuklar, çeyrek altın, futbol topu, dürbün, Kur'an-ı Kerim, namaz öğreten seccade ve dini bilgiler kitabı ile ödüllendirildi.

Gazeluşağı Mahallesindeki Hırhalı Camisi imam hatibi Hüseyin Bolat, çocuklara cami sevgisini aşılayabilmek için "Camide Cemaatle Namaz Kılan Çocuklar Kazanıyor" sloganıyla kampanya başalattı.

Boylat, yaptığı açıklamada, camiye 3 yıl önce imam olarak atandığını ve cemaat sayısını artırmak için çeşitli çalışmalar yaptığını söyledi.

Hediyelerin çocukların ilgisini çektiğini ve camiye olan sevgilerini arttırdığını dile getiren Boylat, dağıttığı hediyeleri kendi imkanıyla temin ettiğini ve tamamen teşvik amaçlı olduğunu belirtti.

Bolat, kampanya sayesinde bazı çocukların evlerinin yakınında cami olduğu halde 2 kilometre uzaklıktan geldiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Çocukların camimize ilgisi çok iyi. Bazı çocuklar kendi evinin yakınındaki camiye gitmek yerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bizim camimize geliyor. Bu yıl çekilişe katılan çocuklarımıza yarı çeyrek altın, futbol topu, dürbün, Kur'an-ı Kerim, namaz öğreten seccade, dini bilgiler kitabı gibi hediyeler veriyoruz."

Kampanyanın hediyelerle sınırlı kalmadığını, bazı günlerde kaynaşma yemekleri düzenlediklerini de ifade eden Bolat, bu etkinlikler sayesinde cemaat içerisindeki çocuk sayısının 25'in altına düşmediğini söyledi.

Camiye devam eden çocuklardan 9 yaşındaki Aydın Yapıcı, öğle, ikindi ve akşam namazlarını arkadaşlarıyla ve cemaatle kıldığını anlattı.

Yelda Zeynep Dokuz (11) de hem dini bilgiler öğrenmek için camideki Kur'an kursuna geldiğini hem de öğle, ikindi ve akşam namazlarını camide kıldığını belirterek, topladığı bin 600 puanla namaz öğreten seccade almayı hak kazandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.