Hatay

Kırtasiyecilere yerli malı kullanımı uyarısı

15:49 13 Eylül 2018
Kırtasiyecilere yerli malı kullanımı uyarısı

Okulların açılmasına günler kala, Hatay'daki kırtasiyeci ve kitapçılar vatandaşları yerli malı kullanımı konusunda uyardı.

Antakya Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Atilla Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli malı ürünlerin tüketimine dikkati çekmek için dükkanın önüne "Doları yırtıyoruz, enflasyonu bitiriyoruz, devletimizin yanındayız." pankartı astı.

Bazı ithal kırtasiye malzemelerinin fiyatlarının son aylarda ikiye katlandığını belirten Önal, bu yüzden yerli malı kullanımının yaygınlaşması gerektiğini paylaştı.

Kırtasiye ürünlerinin kırtasiyeciden alınması gerektiğine de dikkati çeken Önal, "Büyük ulusal marketlerde kırtasiye işine de el atmış durumda. Ben tüm halkımıza sesleniyorum. Kendi sokağınızdaki, kırtasiyeci esnafını kalkındırın. Çünkü o kırtasiyeci, 7 gün 24 saat sizinle beraber. Parası olmayan çocuğa malzemesini veren mahalle kırtasiyecisidir. Yeri geldiğinde harçlığı olmayan öğrenciye, harçlığını veren yine mahalledeki yerel kırtasiyecilerdir." dedi.

Önal, Antakya'da kırtasiyeci ve kitapçılar olarak dövizle mücadeleye başladıklarını belirtti.

Her şartta ve ortamda devletinin yanında olduklarını kaydeden Önal, "Biz her zaman devletimizin yanında olduk ve bunu da kendimizi şiar edindik. Tek sloganımız var, doları yırtıyoruz, enflasyonu bitiriyoruz, devletimizin yanındayız. Doları, Türkiye Cumhuriyeti maliyesinden, tedavülden kaldırmak için mücadele ediyoruz. Antakya'da biz bu meşaleyi yaktık. Hepimizin, enflasyonu bitirme noktasında, devletimizin yanında olmamız lazım." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.