Hatay

İHH'den Gazze'ye yardım çağrısı

15:47 12 Ekim 2018
İHH'den Gazze'ye yardım çağrısı

Hatay İHH İnsani Yardım Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri cuma namazının ardından dernek binasının önünde bir araya geldi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Gazze için başlattığı yardım kampanyası kapsamında Hatay'da da basın açıklaması yapıldı.

Hatay İHH İnsani Yardım Derneği Antakya İlçesi Başkanı İsmail Dökmeci, yaptığı basın açıklamasında, 2 milyon nüfusu ile yüz ölçümüne göre dünyanın en yoğun şehirlerinden biri olan Gazze’nin, yıllardır ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalıştığını söyledi.

Mısır ve işgalci İsrail rejiminin sınır kapılarını kapalı tutarak bölgeyi adeta bir açık hava hapishanesine çevirmelerinin Gazze'de hayatı durdurma noktasına getirdiğini belirten Dökmeci, "Gazze'de ambargo, abluka ve saldırılara bağlı olarak yaşanan sosyal çöküntü, hayatın her alanında hissedilmektedir. Ekonomik sıkıntılar, altyapı sorunları ve yaşanan kısıtlamalar, özellikle sağlık ve eğitim sektörlerinde çok önemli problemler ortaya çıkarmaktadır. Gazzelilerin içinde bulunduğu ve en acil şekilde çözülmesi gereken sorunlar her geçen gün ağırlaşmaktadır." diye konuştu.

Cuma namazının ardından İHH İnsani Yardım Derneği İskenderun Şubesinin önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gazze'ye yardım çağrısında bulundu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İdris Gökalp, Gazze şeridine uygulanan kara, hava ve deniz ablukasının 12. yılında artarak devam ettiğini belirtti.

Ablukanın Gazze şeridinde yaşayan 2 milyon Filistinliyi hedef aldığını vurgulayan Gökalp, "Bugün burada ve tüm Türkiye'de Gazze dostalarıyla birlikte siyonist İsrail'in bu hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Gazze sevdalıları olarak tüm bu hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Her geçen gün Filisitin'deki zulmünü artıran israil'e karşı bizler de mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya ve tüm Gazzeli kardeşlerimize yardıma çağırıyoruz." diyen Gökalp, şunları kaydetti:

"Acilen bütün İslam ülkeleri Gazze'yi gündemlerine almalı ve bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz bu konuda öncülük etmelidir. Necip milletimizin, yılardır olduğu gibi Gazzelilere olan desteği her anlamda sürmeli ve yardımlar arttırılmalıdır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.