Hatay

Esnafa e-ticaret anlatıldı

16:12 17 Ekim 2018
Esnafa e-ticaret anlatıldı

Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen esnaf ve sanatkarların katıldığı e-ticaret eğitimlerinin altıncısını Hatay'da gerçekleştirdi.

Toplantıya, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Daire Başkanı Ünal Ömer Güçlü, PTT Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Canbolat, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Hatay esnafı katıldı.

Katılımcılara e- ticaretin öneminin anlatıldığı toplantıda, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Daire Başkanı Ünal Ömer Güçlü yeni gelişen e- ticaret verileri hakkında bilgiler verdi.

Esnafların ve küçük işletmelerin internet üzerinden yaptıkları satışlardan aldıkları payın arttırılmasına katkı sağlamak için e-ticaret eğitimleri verdiklerini belirten Güçlü, şunları anlattı:

"Dünya çok hızlı bir değişim, dönüşüm yaşıyor. Teknoloji bu değişimin baş faktörüdür. Yaşadığımız çağı yönlendiren teknolojik gelişmelerdir. Teknoloji kullanımı ile mal ve hizmeti üretenler ile müşterilerin beklentileri de değişiyor. Müşterilere 7 gün 24 saat online kanallar ile ulaşabilmek önemli hale geliyor. E-ticaret olarak adlandırdığımız yeni ticaret modeli artık sadece ülkemizde değil dünyanın da bütün ülkelerini kapsayacak şekilde günlük hayatımızda ticareti etkin kılmaya başladı. Bu sebeple Ticaret Bakanlığı olarak e-ticaretin içinde bulundurduğu fırsatların, barındırdığı potansiyelin farkındayız. 2016 yılında ülkemizdeki e-ticaret hacmi yaklaşık olarak 31 milyar lira düzeyindedir. Bunun 17 buçuk milyar lirasını perakende satışlar geri kalanını perakende dışı satışlar oluşturuyor. Yani pazarın büyük çoğunluğu esnafın da içinde bulunduğu perakende sektöründen oluşmakta. Esnaf ve sanatkarlarımızın artan ticaretten pay almalarını istiyoruz. Bu nedenle ülkemizin belirli yerlerinde e-ticaret eğitimleri düzenliyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.