Hatay

Reyhanlı'da "şefkat timi" görev başında

09:16 24 Ekim 2018
Reyhanlı'da  "şefkat timi" görev başında

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye bünyesinde oluşturulan, ''şefkat timi" yardıma ihtiyacı olan yaşlı ve hastaların derdine derman oluyor.

Reyhanlı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 4 yıl önce kurulan 25 kişilik "şefkat timi", ayda ortalama 300 kişiye ulaşıyor.

Brimin Müdürü Ahmet Şamlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasta ve yaşlıların her zaman yanında olduklarını söyledi.

Yaklaşık 4 yıldır bu hizmeti verdiklerini belirten Şamlıoğlu, "Birimimizde 25 personelimizle tespit ettiğimiz hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Yılın ilk 9 aylık zaman içinde 502 hastamızı ambulansımızla evlerinden alarak ilgili sağlık kuruluşlarına sevklerini gerçekleştirdik." dedi.

Şamlıoğlu, evden çıkamayacak durumda olan yaşlılara kişisel bakım ve ev temizliği hizmeti de sunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Evde yatalak durumda olan yaşlı vatandaşlarımızın evine hafta bir defa olmak üzere ayda 4 kez tıraş için geliyoruz. Bu yıl içinde 2 bin 552 kişiye bu hizmeti verdik. Bizleri güler yüzle karşılayıp hayır dualarını eksik etmiyorlar, bunlar bizim için en büyük moral oluyor. Temizlik yapamayacak durumdakilerin evlerini de temizliyoruz. Haftanın belirli günlerinde belirlenen adreslere bayan arkadaşlarımız giderek evi tertemiz yapıyorlar. Bu yıl içinde ortalama bin evin temizledik, evde bakım hizmetleri kapsamında yapılan ev temizliği sayımızı artırmayı hedefliyoruz.''

- Verilen hizmet memnun ediyor

Geçirdiği beyin kanaması sonrası fizik tedavi gören ve haftanın 4 günü Reyhanlı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce ambulansla evinden alınan Niyazi Saltan, (56), sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Engelli Emine Üre (55) de hasta olduğu için temizlik yapamadığını, belediyeden gelen görevlilerin evini pırıl pırıl yaptığını, emekleri olanlara teşekkür ettiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.