Hatay

Hatay'da diyabet farkındalık yürüyüşü

15:52 08 Kasım 2018
Hatay'da diyabet farkındalık yürüyüşü

Hatay il Sağlık Müdürlüğü ve Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi tarafından diyabet farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Antakya Atatürk Belediye Parkı önünde toplanan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda vatandaş, ellerindeki pankart ve dövizlerle, Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Parkı'na kadar yürüdü.

İl Sağlık Müdür Vekili Ümit Mutlu Tiryaki, burada yaptığı konuşmada, yürüyüş ile diyabete dikkat çekmek ve diyabetin aslında kontrol edilebilir bir hastalık olduğunu anlatmak istediklerini söyledi.

İnsanların diyabetle sağlıklı yaşanabileceğini bilmesi gerektiğini ifade eden Tiryaki, şöyle devam etti:

"Hatay ve Hatay gibi beslenme sorunu yaşayan illerde diyabet yüksek görünmektedir. Çünkü diyabet, beslenmeden beslenmeye çok alakalıdır. Genetik faktörler de işin içinde olabilmekle beraber, beslenmeyle çok alakalı ve kötü beslenme maalesef diyabeti tetikliyor. İlimizde bu durum, diyabetin etkisiyle de fazlalaşmaktadır. Zaten obezite diyabete sebep olabilmekte, bu yürüyüşümüzle hem diyabete hem de hareketli yaşamın önemine dikkat çektik."

Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şube Başkanı Süleyman Nayman da diyabetin bir hastalık değil, bir hormon eksikliği olduğunu kaydetti.

Hastaların kendine dikkat ettiği ve iyi eğitim aldığı takdirde hastalık diye bir şey kalmayacağına vurgulayan Nayman, eğitim alınmadığı takdirde diyabetin her türlü hastalığa davetiye çıkardığını aktardı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.