Hatay

Hatay'da uyuşturucuyla mücadele toplantısı

12:09 13 Şubat 2019
Hatay'da uyuşturucuyla mücadele toplantısı

Hatay'da İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Uyuşturucuyla Mücadele İl Kurul Toplantısı yapıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğü' binasında gerçekleştirilen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele izlenecek yollar konuşuldu.

Vali Doğan, Hatay üzerinden sentetik uyuşturucu ve hapların Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine gittiğini bu durumun önüne geçilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.

2011 yılından bu yana 2 milyon 184 bin 655 öğrenci, öğretmen ve veliye uyuşturucuyla mücadele hakkında eğitim verildiğini söyleyen Doğan şöyle devam etti:

"Sağlık Müdürlüğü tarafından 6 bin 248 öğrenci, öğretmen ve sağlık personellerine eğitimler verildi. 2018- 2023 uyuşturucuyla mücadele ulusal strateji belgesi ve eylem planı kapsamında madde bağımlılığıyla ilgili hizmetlerin güçlendirilmesi için Şubat ayı sonuna kadar aile hekimlerine ve diğer aile sağlığı elemanlarına eğitimler verilecektir. Bu tarihe kadar toplam 84 aile hekimi 250 aile sağlığı elemanı farkındalık eğitimine dahil olmuştur. Hatay'da 'Fidanlar Solmasın', 'Deniz Yıldızı' ve 'Tut Elimden Bırakma' gibi projeler yürütülmüştür. İlçelerimizde de benzer projeler kaymakamlarımızın başkanlığında yürütülmektedir."

Uyuşturucu sorununu çözmek için çok büyük gayret içerisinde olduklarını belirten Vali Doğan; "Çocuklarımızın uyuşturucuyla tanışma yaşına baktığımızda ürkütücü yaşlara düşmüş durumda. Özellikle sentetik uyuşturucuların piyasaya sürülmüş olması, kolay temin edilebilir ve fiyatlarının düşük olması bizleri ürkütmektedir. Yapılacak olan mücadele yalnızca devlet eliyle değil, okullarda öğretmenlerle evde ise ailelerle birlikte yürütülmesi gerekmektedir. Toplum olan bu mücadeleyi hep birlikte yürütmemiz lazım." diye konuştu.

Vali Doğan'ın konuşmasının ardından Türkiye Yeşilay Cemiyeti Hatay İl Temsilci Hidayet Şişkin ve Hatay İl Sağlık Müdür Vekili Ümit Mutlu Tiryaki sunumlarını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.