Hatay

Bu yüz benim değil toplumumuzun utancının yüzü!

08:37 28 Mayıs 2019 87 Yorum Var
Bu yüz benim değil toplumumuzun utancının yüzü!

Hatay'da psikoloji eğitimi alma hayalleri kuran 19 yaşındaki Berfin Özek, ocak ayında görüşmek istemediği eski erkek arkadaşının asitli saldırısına uğradı. Dershaneden döndüğü sırada yaşanan saldırı sonucu genç kızın yüzünün tamamı erirken, sağ gözü kör oldu. Hayatı alt üst olan Berfin, yaşadıklarını, "Ben bunu hak etmedim, bu benim yüzüm değil. Bu, toplumumuzun utancının yüzü" diye özetledi

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, 15 Ocak'ta Berfin Özek, eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik'in asitli saldırısına uğradı. Sülfürik asit olduğu düşünülen sıvı, yüzünün bir kısmının erimesine neden oldu, sağ gözünü de kaybetti

 

"PSİKOLOJİ OKUMAK İSTİYORDUM"

Kadın hakları gruplarının sosyal medyada yürüttüğü kampanya sayesinde saldırı, Türkiye'nin gündeminden düşmedi. Uluslararası haber ajansı EPA'dan Sedat Suna, taburcu olarak evine dönen Özek'in bir gününe tanık oldu. Üniversitede psikoloji okumak istediğini söyleyen Özek, yaşadıklarından sonra okulu bırakmak zorunda kaldığını anlattı. Özek, yaşadıklarını ise "Ben bunu hak etmedim, bu benim yüzüm değil. Bu, toplumumuzun utancının yüzü" diye özetledi.

 

DERSHANEDEN EVİNE DÖNÜYORDU

Dershaneden evine döndüğü sırada Berfin Özek'in yüzüne asit benzeri bir sıvı atan kişinin olay yerinden kaçtığına ilişkin haberler, sosyal medyada büyük yankı buldu. Berfin Özek'in eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen saldırgan Ozan Çeltik olaydan kısa süre sonra yakalanıp tutuklandı. Onun Berfin'in yüzüne attığı sülfürik asit ise bir genç kızın yüzünün büyük kısmının yanmasına, sağ gözünü kaybetmesine, diğer gözünde ise kısmi görme kaybına neden oldu.

KADIN PLATFORMU HAREKETE GEÇTİ

Dört ay boyunca bir hastanede tedavi gören genç kadının hikayesini duyurmak için İskenderun Kadın Platformu'nun önceliğinde sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. Kadın hakları grupları, Özek'in yüzüne estetik ameliyat yapılması için gerek masrafların karşılanması amacıyla maddi destek çağrısında bulundu. Son olarak ise Sağlık Bakanlığı'nın girişimleri sonucu Berfin'in Ramazan Bayramı'ndan sonra Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki özel bir hastanede ameliyata alınacağını bildirdi.

 

YORUMLAR

87 Yorum Var
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim yapmış ? Eski erkek arkadaşı. Bu tür "Çağdaş" hareketlerin malesef böyle sonuçları olabiliyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplumsal çöküş hastalıklı insanlar insanların erkek ya da kız arkadaşı olmaz eşi olur ancak saçmalıklar özendirici olunca üzücü durumlar meydana geliyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kaplan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep dizilerden, telefonlardaki saçma sapan uygulamalardan oluyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Halit 4 yıl önce Şikayet Et
    Tv deki abuk sapik dizilleri ailece izliyen bu toplumdan beklentimiz ne olcak
    Cevapla
  • Emrah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ülkeye Şeriat Şart.. Laiklik safsatasından Kurtulun Artık..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.