Hatay

Kamyon şoförü kumrular için Avrupa seferini iptal etti

08:49 04 Ağustos 2019 17 Yorum Var
Kamyon şoförü kumrular için Avrupa seferini iptal etti

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Avrupa´ya yük götürmek için hazırlık yapan TIR şoförü Abdurrahman Kocaman (39), aracında yuva yapan kumruları görünce seferini iptal etti

Reyhanlı’da uluslararası nakliyecilik yapan, 20 gün önce vize işlemi başlatan TIR şoförü Abdurrahman Kocaman, Avrupa´ya gitmek için hazırlık yaparken, aracının çekici bölümüne yuva yapan kumruları fark etti.

BÜYÜMELERİNİ BEKLEYECEK

Kocaman, yuvada yatan kumru yavrularını tehlikeye atmamak için seferini iptal etti.

Yavruların büyümesini bekleyeceğini söyleyen Kocaman, insanlık görevini yerine getirdiğini ve hayvanların da yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğini belirtti. Kocaman, "Avrupa seferimi iptal ettim. Yavru kumruların anne ve babası bu çevrede uçuyor. Yavrular henüz küçük, uçamıyorlar. Eğer sefere çıkarsam ölebilirler. Vicdan sahibi herkesin yapması gerekeni yaptım. Her canlının yaşama hakkı var ben de buna saygı göstererek uçup gittikleri güne kadar seferimi iptal ettim" dedi.

YORUMLAR

17 Yorum Var
  • Erciyes 4 yıl önce Şikayet Et
    Taktire şeyden bir davranış.
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın hikmeti,belkide kuşları önemsemeyip yola çıksaydı ,yolculuk esnasında bir kazaya uğrayacaktı. kuşlara merhameti sayesinde bir felaketten kurtuldu belkide.
    Cevapla
  • hakan er 4 yıl önce Şikayet Et
    güzel insan
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten büyük bir insanlık örneği. Allah razı olsun kardeşimizden. Belki de yola çıkmaması gerekiyordu ve rabbimiz ona bu şekilde bir mesaj gönderdi ve de o bu mesajı çok doğru anlamış. İnsanlar takır takır tüfekle kuş avlarken onun bu fedakarlığı takdire şayan.
    Cevapla
  • Kumru 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana delikanlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.