Yavru kedilerin süt annesi bir köpek

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Pazarlı Köyü'nde, çiftçilik yapan Soyun Ailesi'nin 'Karabaş' adlı köpekleri, annelerinin terk ettiği yavru kedileri emzirmeye başladı.

Yavru kedilerin süt annesi bir köpek
Yavru kedilerin süt annesi bir köpek
GİRİŞ 04.04.2013 11:56 GÜNCELLEME 04.04.2013 12:03

Karabaş, kedilerle ilk kez, henüz üç aylıkken, Soyun Ailesi'ne katılınca tanıştı. Bahçelerinde 12 kedi ve bir köpek besleyen Soyun Ailesi'ne katılan Karabaş, yeni yaşamına alışmakta zorluk çekmedi. Karabaş, aynı bahçede yaşadığı Soyun Ailesi'nin kedi ve köpeklerine kısa sürede alıştı. Soyun Ailesi'nin kedilerinden biri bir süre sonra yavruladı ancak daha sonra yavrularını terk etti. Karabaş da yavruları sahiplenerek onları emzirmeye başladı.

Köpeğin kedi yavrularını emzirmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Halise Soyun, "Karabaş'la diğer köpeğimiz ve kedilerimizin dostluk kurmasında kızım Gülçin çok önemli rol oynadı. Şimdi dostluğun da ötesinde, Karabaş, terk edilen yavruları emzirerek onlara annelik yapmaya başladı. İlk kez doğum yapmayan bir köpeğin kedi emzirmesine tanık oluyoruz. Kedi yavruları eme eme süt getirmeyi başardı. Yavrular büyüdü ama hala emmeye devam ediyor" dedi.

Veteriner Şükrü Atmaca, her dişi hayvanın annelik içgüdüleriyle yavru emzirebileceğini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı