Ayı yavrusu 'Şirin' herkesin ilgi odağı

Giresun'un Alucra ilçesinde köylüler tarafından bulunarak Giresun Belediyesi Hayvan Barınağı'na getirilen 'Şirin' adlı ayı yavrusu herkesin sevgilisi oldu.

Ayı yavrusu 'Şirin' herkesin ilgi odağı
Ayı yavrusu 'Şirin' herkesin ilgi odağı
GİRİŞ 25.04.2013 14:46 GÜNCELLEME 25.04.2013 14:48

Barınakta süt, bal, yumurta gibi besin maddeleri ile beslenen ayı yavrusu Şirin, bakıcılarının ve kendisini görmeye gelen meraklıların parmağını emiyor ve cep telefonu ile görüntüsünü çekenlere adeta pozlar veriyor.

Ayı yavrusunun yaklaşık 20 gün sonra Bursa'da bulunan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderileceğini belirten Giresun Belediyesi Veteriner İşleri ve Hayvan Barınağı Müdürü Gürcan Oksal, "Ayı yavrumuz Şirin Alucra ilçesinde köylüler tarafından bulunmuş. Yaklaşık 15 gün annesinin gelmesini beklemişler. Annesi gelmeyen ayı yavrusu önce Milli Parklar Şube Müdürülüğü'ne teslim edilirken, onlar da bakımı için bize teslim ettiler. Şu anda sağlık durumu gayet iyi. 2 aylık olan ayı yavrumuza süt, bal ve bazı besin maddeleri ile beslemeye çalışıyoruz. Yaklaşık 20 gün sonra Bursa'daki Rehabilitasyon Merkezi'ne gidecek. Buradaki uyumu çok iyi insanlara oldukça alışmış durumda" dedi.

"Maalesef ayı yavrumuz Şirin artık doğada yaşayamayacak" diyen Oksal, "Bu yavrular bir süre insanlarla temas ettikten sonra artık doğaya uyum sağlayamıyorlar. Anneleri tarafından 3 aylık emzirme sonrası avlanmayı öğrenmeleri gerekiyor. Ama bu yavru ayımızın böyle bir şansı olmadı. O yüzden artık doğa da yaşayamayacak. Bundan sonra ki yaşantısı Rehabilitasyon Merkezi veya hayvanat bahçeleri olacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!