Evcil karga görenleri hayrete düşürüyor

Sarıyer'de kundura dükkanı işleten Osman Bal'ın yanında beslediği evcil karga mahallenin neşe kaynağı oldu.

GİRİŞ 23.07.2013 15:14 GÜNCELLEME 23.07.2013 15:17

Karganın bir yaşında olduğunu söyleyen Osman Bal, "Tito" isimli karganın kendisine çok sadık olduğunu ve kargayı ölünceye kadar himaye edeceğini söylüyor.Yeniköy Mahallesi Sait Naim Caddesi'nde kundura dükkanı bulanan Osman Bal, yavruyken yerde bulduğu kargayı besledi. Gitgide büyüyen karga, Osman Bal'a alışmaya başladı. Bal, 'Tito' ismini verdiği kargaya bir de kafes yaptı. Gün içinde hem işine hem de kargaya vakit ayıran Osman Bal, kargaya gözü gibi bakmayı da ihmal etmiyor.

Sahibine alışan ve adeta çevre sakinlerinin neşe kaynağı olan Tito, bir an olsun yerinde durmuyor. Sahibinin kucağına çıkıp yemeğini yiyen ve arta kalan krakerini de sahibinin tişörtüne saklamaya çalışıyor. Tito'nun kirazı çok sevdiğini söyleyen Bal, Tito'nun pet şişe içine koyduğu kirazları çıkarmak için çok gayret sarf ettiğini çıkaramadığı zaman çok sinirlendiğini ifade etti.Tito'ya yavruyken bakmaya başlayan kunduracı Osman Bal (65), "Yavruyken aldım.

Onu yedirdim içirdim. 15-20 dakikada bir kafesine koyup çıkarıyoruz. Bize alıştı. Daha önceden de besliyordum, böyle o gidip geliyordu ama öldü. Sabahları yediriyoruz. Kendi kedine dolaşıyor buralarda" dedi. Tito'nun müşterilerle de ilgilendiğini ifade eden Bal, "Yabancıları gördüğü zaman peşinden koşuyor kovalıyor. Müşteriler geldiği zaman onlarla ilgileniyor. Hayvanlar içerisinde en akıllı hayvan. Sabahtan akşama kadar burada bizimle ve akşamları yeniden kafese alıyoruz. En çok sevdiği şey pet şişe içinden bir şeyler çıkarmak. Dükkana para getiriyor. Ne bulursa dükkanda saklıyor. Tito bize çok sadık, 'git' desen gitmez, uçmaz. Ölünceye kadar benimle beraber" diye konuştu.

Çevre esnafından Taner Şahin ise, "Her sene böyle bir karga düşer. Yavru olduğu için yemeğini kendi başına yiyemiyor. Bunları alır ben yemek yemesini öğretirim. Sonra büyütürüz, tüylerini çekeriz, eski haline getiririz. Tüyleri uzar ondan sonra da gider. Ama bu biraz uyanık çıktı. Uçmamak için kendi tüylerini kırıyor. Gıdası da bakımı da buradadır. Biz burada kol kanat gerdik. O açıdan bu fazla uyanık çıktı, gitmeye de niyeti yok. Diğer kargalara gereken ilgiyi gösteremedik. Bundan dolayı kapasitemiz bir tane" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor