Özhaseki'nin aslanlarına bebek gibi bakılıyor

Türkiye'nin en büyük tematik parkı olan Harikalar Diyarı Diyarı içindeki hayvanat bahçesinde bulunan ve Hilal adı verilen aslan yavrusu büyük ilgi görüyor.

GİRİŞ 30.07.2013 17:12 GÜNCELLEME 30.07.2013 17:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu Türkiye'nin en büyük tematik parkı olan Harikalar Diyarı Diyarı içindeki hayvanat bahçesinde bulunan ve Hilal adı verilen aslan yavrusu büyük ilgi görüyor. Bir bebek gibi itinayla bakılan yavru aslan biberonla besleniyor, altı bezleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yavru aslanla yakından ilgileniyor.

Bu çelimsiz yavrunun bir gün büyüyüp ormanlar kralı unvanına uygun bir görünümde olacağına inanmak zor; ama o da tıpkı anne ve babası gibi heybetli bir aslan olacak. Hayvanat Bahçesi'nde üç adet aslan var. Bunlar; Hilal adı verilen yavru aslanın anne ve babası ile 1.5 yaşındaki ağabeyi. Doğal ortamda bulunmayan aslanların aile kavramının zayıf olması nedeniyle iki erkek aslan aynı kafeste kalmıyor. Bunun yanında anne ve babanın yavru aslanla ilgilenmemesi ve hatta parçalanma ihtimali nedeniyle yavru aslan da anne ve babası ile aynı ortamda bulunmuyor. Aslanların yavruya olan ilgisizliği, Hayvanat Bahçesi'ndeki çalışanların ve özellikle de Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Veteriner Hekim Hilal Akbaş'ın ilgisiyle gideriliyor.

BEBEKLER GİBİ BAKILIYOR

Yavru aslana anne şefkati gösteren, hatta akşamları da evine götürüp bakan Veteriner Hekim Hilal Akbaş, yavruya kendi ismini vermiş. Annesi ilgisiz kalınca ve kafeste parçalanma tehdidi söz konusu olunca yavruyu almak zorunda kaldıklarını belirten Hilal Akbaş, yavru aslanın et yemediğini ve sütle beslemek zorunda kaldıklarını söyledi. Aslan yavrusu Hilal biberonla süt içmeye bayılıyor.

Sütünü içtikten sonra tıpkı bebekler gibi karnına masaj uygulanarak gazı çıkarılıyor, yenidoğan bebekler için kullanılan bezlerle altı bezleniyor, uyuyamadığı zaman huysuzlanıyor ve zaman zaman uyutulmak için battaniyede sallanıyor. Boynundaki nazarlığı, kucağındaki oyuncağı Pembe Panter ile oldukça sevimli gözüken aslan yavrusunun büyüyünce tehlikeli bir yırtıcıya dönüşecek olması dikkat çekici. Yavru aslan zaman zaman anne babası ile tel örgü arkasında buluşuyor. Dişi aslan buluşma anlarına ilgisiz kalıyor; ancak Baba Aslan, yavru aslanla tel örgü arkasında oynamaya çalışıyor.

BAŞKAN ÖZHASEKİ'NİN DE GÖZDESİ

Hayvanat Bahçesi'ndeki yüzlerce hayvanın bir anda önüne geçerek dikkat çeken yavru aslanla Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yakından ilgileniyor. Sık sık Harikalar Diyarı'nda incelemelerde bulunan ve Hayvanat Bahçesi'ndeki incelemeleri sırasında yavru aslanı mutlaka gören Başkan Özhaseki, aslan yavrusunu kucağına alarak seviyor ve ilgililerden yavru aslanla ilgili bilgiler alıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Muhammed Ali YILDIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu ney yavhu?. Aslan evcil bir hayvan değildir bu nasıl bir mantık ? aslan yavrusuna bez bağlamak? yok artık tam türk aklı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı