Yetim kalan kuzuyu inek sahiplendi

Çankırı'da annesini kurt kapan "Yıldız" isimli kuzuyu, kendi yavrusu gibi emziren "Cansu" isimli inek görenleri şaşırtıyor.

Yetim kalan kuzuyu inek sahiplendi
Yetim kalan kuzuyu inek sahiplendi
GİRİŞ 02.09.2013 11:37 GÜNCELLEME 02.09.2013 11:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 40 yıldır Çankırı'da hayvan yetiştiriciliği yapan İbrahim Derelli'nin (59) koyununu yavruladıktan bir süre sonra kurt kaptı. Yetim kalan kuzuyu bir süre inekten sağdıkları sütü biberona koyarak beslediklerini anlatan Derelli, kuzunun biberona alışamadığını ve kendilerine sorun oluşturmaya başladığını anlattı.

"Yıldız" adını verdiği yavru kuzuyu veterinere götürdüğünü vurgulayan Derelli, kuzuyu bir süre başka yerlerden temin ettiği sütlerle beslemeye çalıştığını fakat başarılı olamadığını kaydetti.

Derelli, "Biberonla emzirmeye çalışırken, bir sabah ineği emerken gördük. Çok şaşırdık. O günden sonra inek ona annelik yaptı. Kuzu şu an aşağı yukarı 4 aylık. Bu durum bizi de ziyadesiyle mutlu etti" diye konuştu.

Derelli, 40 yıldır hayvan yetiştiriciliği yaptığını ve böyle bir olaya ilk kez şahit olduğunu söyledi.

Derelli'nin kızı Zeynep Derelli de ineğin bir süre kuzunun kendisini emmesine tepki verdiğini, şimdi ise duruma alışarak kendi yavrusu gibi beslediğini kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    neresi kuzu. koyun olmuş artıkın,kuzu diye yutturmayın..yutan varsa buyursun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları