Sincap yavrularını biberonla besliyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir vatandaş, bulduğu sincap yavrularını biberonla besliyor.

Sincap yavrularını biberonla besliyor
Sincap yavrularını biberonla besliyor
GİRİŞ 20.09.2013 11:31 GÜNCELLEME 20.09.2013 11:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dağda kesilen ağaçlardaki yuvalarından çıkamadıkları için ağaç kütükleriyle birlikte Kahta'ya geldiği öğrenilen üç sincap yavrusuna sahip çıkan Mahmut Çoban adlı esnaf, bütün gününü sincap yavrularına bakmakla geçiriyor. Sincaplar için özel bir yer yapan Çoban, kendi başlarına beslenemeyen yavrulara her gün belli aralıklarla süt veriyor.

Yavru sincaplara bakan Çoban, yavruların kendisine getirildiğinde çok bitkin, ıslak ve ölmek üzere olduğunu ifade ederek onları hemen veteriner hekime götürdüğünü söyledi.

"BAKIMLARINI YAPTIK"

Veteriner hekim tarafından kontrolleri yapılan sincapları 10 gündür beslediğini söyleyen Çoban, “Üç tane sincap yavrusu. Çocuklar bunları kesilen ağaçların kovuğunda yakalayıp bana getirdiler. Tabii getirdiklerinde hepsi ıslaktı, hastaydı. Veterinere götürdük. İç parazit, dış parazit ilaçlarını, bakımlarını yaptık. Anne ve babaları olmadığı için şu anki bakımlarını ben yapıyorum. Süt ile besliyorum. Pet şişeden yaptığım biberon var. Ucuna pipet takıp o şekilde besliyorum” şeklinde konuştu.

Çoban, yavrular büyüdükten sonra yeniden doğaya bırakacağını ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Sofia 10 yıl önce Şikayet Et
    adamsın. helal olsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi