Erkek keçi süt verdi

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, bir üreticinin tekesi (erkek keçi) süt vermeye başladı.

Erkek keçi süt verdi
Erkek keçi süt verdi
GİRİŞ 26.11.2013 14:46 GÜNCELLEME 26.11.2013 14:46

Beldeye bağlı Yeni Çam köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan Selahattin Arslan, yaklaşık 2 yıl önce Bayramiç ilçesindeki bir üreticiden Saanen ırkı 2 aylık teke satın aldı. Bir süre sonra memeleri büyüyen keçinin süt vermeye başladığını gören Arslan, şaşkınlık yaşadı.

Arslan, yaptığı açıklamada, "tekeden süt çıkarmak" deyiminin gerçek olduğunu belirterek, "Hayvanı damızlık olarak satın almıştım. Keçim bu görevini başarıyla yaptı. Bu tekeden 2 yılda yaklaşık 60 oğlak sahibi oldum. Ancak bir süre önce tekenin memeleri büyüyüp, kızarmaya başlayınca huysuzluk yaptı. Ben de hayvanı sağmayı denedim" dedi.

İlk sağımda 250 gram süt elde ettiğini anlatan Arslan, "Zamanla süt bir litreye kadar yükseldi. Bu durum köyde de şaşkınlık yarattı. Hayvanımın sağlığı çok iyi. Tahlil ettirmediğim için tekeden elde ettiğim sütü köpeklere ve kedilere veriyorum" diye konuştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Savaş, tekenin bu durumunun çok yüksek süt verimine sahip bir ırktan geldiğini gösterdiğini ifade ederek, "Bu tür olaylar olabilir. Belli dönemlerde süt vermesi gözlenebilir. Yüksek verimli Saanen ırkı keçilerin yüzde 10'unda bu tür olaylar görülebiliyor. Sütü de tüketilebilir" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor