Beşinci bacağını sırtında taşıyor

Van'ın Başkale ilçesinde 5 bacaklı olarak dünyaya gelen boğa, 3 yıldır bir bacağını sırtında taşıyor.

Beşinci bacağını sırtında taşıyor
Beşinci bacağını sırtında taşıyor
GİRİŞ 28.02.2014 13:23 GÜNCELLEME 28.02.2014 13:23

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Kocaköy'de besicilik yapan Abdülkerim Alkan'a ait ahırda 3 yıl önce doğan boğa, sırtında taşıdığı beşinci bacağıyla görenleri şaşırtıyor.

Veteriner hekiminin, "ameliyat olmazsa bile sorun oluşturmaz" demesi üzerine, çiftçi Alkan, "ayrıcalıklı olsun" diye buzağıyı ameliyat ettirmedi.

Alkan, AA muhabirine, 3 yıl önce normal doğumla dünyaya gelen buzağının sırtında bir çıkıntı olduğunu fark ettiklerini belirterek, ne olduğunu anlayamadıkları çıkıntı için buzağıyı sağlık kontrolünden geçirdiklerini söyledi.

Veteriner hekimi tarafından yapılan kontrollerde, buzağının sırtında beşinci bir bacak olduğunun belirlendiğini anlatan Alkan, şöyle konuştu:

"Veteriner hekimi, bu gibi durumların genetik ve fizyolojik bozukluktan kaynaklandığını ifade etti. Ameliyatla sorunun ortadan kaldırılabileceğini ancak ameliyat olmazsa da buzağı için herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini söyleyince biz de 'ayrıcalıklı olsun' diye ameliyat ettirmedik. Şu an hayvanın sağlık durumu çok iyi, herhangi bir sorunu da bulunmuyor. Aksine, boğanın beş bacaklı olduğunu öğrenen çok sayıda kişi boğayı görmek için buraya geliyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi