60 santim uzunluğundaki fareler şehri işgal etti

İngiliz Daily Mirror gazetesi, "İngiltere'de Dev Fareler Vebası" manşetli haberinde ülkeyi istila eden burundan kuyruğa kadar 60 santim uzunluğundaki farelerin İngiltere'nin şehirlerini tehdit ettiğini yazdı.

60 santim uzunluğundaki fareler şehri işgal etti
60 santim uzunluğundaki fareler şehri işgal etti
GİRİŞ 14.04.2014 15:47 GÜNCELLEME 14.04.2014 18:33

Liverpool'da yakalanan dev kahverengi, kuyruğu uzun farelerin fotoğrafını yayınlayan İngiliz gazetesi, uzmanların, zehre karşı bağışıklık kazanan bu fareleri durdurmakta çaresiz kaldığına dikkat çekti.

Dev fareyi Liverpool'da yakalayan fare kontrolcüsü Sean Whelan, "Bizim atığımızı yiyorlar ve bizim gibi yedikçe büyüyorlar" dedi.

Fare zehrinin işe yaramadığı bu fareleri Daily Mirror, "Kral Fare" başlığıyla tanıttı.

Küçük kedilerin ölçülerine ulaşan canavar fareleri öldürmek için ilgililerin daha kuvvetli zehir istediklerini vurgulayan gazete, bu farelerin şehirleri ve kasabaları istila ederken fast food lokantalarında çöpe atılan yiyecekleri yediklerine işaret etti. Durham, Bradford, Liverpool, Birmingham, Oxford, Henley-on-Thames, Hampshire, Berkshire'da saptanan 2 metre zıplayabilen dev farelerin şimdi her yerde oldukları kaydedildi.

Bu dev farelerin şimdi İngiltere'nin ikinci büyük şehri Liverpool'u da istila ettiklerini yazan Daily Mirror, Veba kontrolcüsü Keith Fellows'un şu açıklamasına yer verdi: "Kedi büyüklüğünde fareler gördüm.60 santim uzunluğundalar. Zehrin dozunu her on günde bir iki misline çıkartmazsanız, zehre bağışıklık kazanıyorlar ve dev fareler meydana geliyor"

İngiltere'de fare nüfusunun 10 milyonun üzerinde olduğu belirtilirken, bu rakamın 80 milyona kadar çıkmış olabileceği ifade ediliyor. Küresel ısınmanın farelere iyi geldiği ve insanlara daha çok yaklaştığı kaydediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri