7 avcıya 17 bin TL ceza

Van'da kınalı keklik avlayan 7 kişiye, 17 bin TL ceza kesildi.

7 avcıya 17 bin TL ceza
7 avcıya 17 bin TL ceza
GİRİŞ 16.04.2014 15:03 GÜNCELLEME 16.04.2014 15:03

Van Jandarma Komutanlığı ve Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ortak operasyonda kınalı keklik avcılığı yapan 7 kişi suçüstü yakalandı. Kafesler içinde bulunan 18 kınalı kekliğe el konulurken , gözaltına alınan 7 kişiye 17 bin 442 TL ceza kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Van Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çatak İlçesi Bilgi Köyü ve Gürpınar Kırkgeçit köyü mevkiinde kafes avcılığı yapıldığı yönünde iki ayrı ihbar aldı. Yapılan operasyonda satılmak üzere doğada yakalanmış ve kefesler içine konulmuş 18 canlı keklik buldu. El konulan keklikler şube müdürlüğü ekipleri tarafından Gaziantep Erikçe Keklik Üretme İstasyonu'na teslim edildi. Gözaltına alınan Y.B., Ş.T., A.G., M.T., C.K., Z.Ö. ve İ.A.'ya 8 bin 442 TL idari para cezası 9 bin TL tazminat cezası verildi.

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı, kafes avcılığının kesinlikle yasak olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre kafes avcılığı kesinlikle yasaktır. Denetimlerimiz jandarma, emniyet birimleri ve avcı derneklerimizle birlikte ortaklaşa olarak devam etmektedir. Özellikle bahar döneminde il merkezi ve ilçelerde meydana gelen kafes avcılığına yönelik denetimlerimiz artarak devam edecektir."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı