Bu canavar Akdeniz'de yakalandı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde balıkçıların ağlarına Akdeniz'de görülmeyen 3,5 metre boyunda 170 kilo ağırlığında balyoz cinsi köpek balığı takıldı.

Bu canavar Akdeniz'de yakalandı
Bu canavar Akdeniz'de yakalandı
GİRİŞ 16.04.2014 18:40 GÜNCELLEME 16.04.2014 18:40

İlçede balıkçılıkla uğraşan Mustafa Oktay tekne ile avlanmak için denize açıldı. Oktay, ağları toplarken büyük bir köpek balığının takıldığını fark edip balıkçılarla birlikte köpek balığını güçlükle tekneye çıkardı. Balıkçılar Akdeniz'de ilk defa gördükleri balyoz cinsi köpek balığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ağa takılan balıkların kurtulamadığı için öldüğünü ifade eden Oktay, "Ölü köpek balığını geri denize atma gibi şansları olmadığı için mecbur iskeleye çıkarmak zorunda kaldık. Akdeniz'de ilk defa gördüğümüz bir köpek balığı cinsi görünce çok şaşırdık. Yıllar önce bölgede çok olan köpek balıkları artık Akdeniz'de derin sularda nadiren görülüyor. Ortaya çıkanlar da balıkçı teknelerinin ağlarına takılıyor" diye konuştu.

Köpek balığı gün boyu balık halinde sergilendikten sonra eti kanser hastalarına iyi geldiğine inanıldığından parçalanarak isteklilerine dağıtıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...