Yaralı pelikan Erdemli'de hayatı değiştirdi

Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu Mahallesi sahilinde yer alan bir balık restoranında barınan pelikanlar, bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

Yaralı pelikan Erdemli'de hayatı değiştirdi
Yaralı pelikan Erdemli'de hayatı değiştirdi
GİRİŞ 22.04.2014 12:10 GÜNCELLEME 22.04.2014 12:10

Restoran sahibi İzzet Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıl önce restoranı yeni açtığında yaralı bir pelikanın geldiğini, tedavisini yaptıkları ve bir süre besledikleri hayvanın bir daha gitmediğini anlattı.

Uzun süre restoranda kalan pelikanın başka pelikanların da gelmesini sağladığını belirten Taşkın, "Restoranımız adeta pelikanların uğrak yeri haline geldi. İlk gelen bir süre sonra gitse bile burası hiçbir zaman pelikansız kalmadı. Sürekli pelikanlar gelmeye başladı" dedi.

Taşkın, Silifke ilçesindeki Göksü Deltası'nın kuşlar için önemli bir alan olduğunu vurgulayarak, buraya göç eden pelikanların da iş yerindeki diğer türlerinin yanına geldiğini söyledi.

Yıllardır pelikanlara özenle baktığını anlatan Taşkın, şu an restoranında 6 yıl önce gelen bir erkek ile yeni gelen dişi pelikanın barındığını kaydetti.

Pelikanların kendisi için çocuklarından farksız olduğunu dile getiren Taşkın, şöyle konuştu:

"Pelikanları yakınımda göremediğim zaman ya da yokluğunu hissettiğimde bir çocuk kaybetmiş gibi aramaya, etrafa sormaya başlıyorum. İnsanlara hiçbir zararları yok. Kendi hallerinde çok sevimliler. Dışarıdan başkaları ekmek ya da başka yiyecek vermeye çalışıyorlar ama kesinlikle balıktan başka bir şey yemiyorlar. Pelikanlara kendi çocuklarım gibi bakarım ne de olsa onlar da bir canlı, hayatlarını devam ettirmeleri gerekiyor. Bu kuşlara baktıkça huzur buluyorum."

Taşkın, günlük yarımşar kiloluk levrek ya da sardalya verdiği pelikanların sahildeki turistlerden yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız