Bir kap su, kir kap mama

Sokak hayvanları için gönüllülere mama desteği sağlayan Beykoz Belediyesi, ilçedeki 32 farklı noktaya besleme noktası kurdu.

Bir kap su, kir kap mama
Bir kap su, kir kap mama
GİRİŞ 11.07.2014 11:30 GÜNCELLEME 11.07.2014 11:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sokak hayvanları sıcak yaz günlerinde kolaylıkla su ve yiyecek bulabilecek. 

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ön gördüğü şekilde hazırlanan besleme noktaları su ve mama kaplarından oluşuyor. Belediye ekipleri tarafından bu noktalara düzenli olarak kuru mama bırakılıyor. 

Gönüllülerle birlikte tespit edilen yerlerin tercih edildiği besleme noktalarına vatandaşlar da yiyecek ve su bırakarak katkı sunuyor. 

Sokak hayvanlarının doğal çevrelerinde sağlıkla yaşaması için başarılı projeler geliştirdiklerini söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Bugüne kadar gönüllülerle birlikte mahallelerde yürüttüğümüz besleme çalışmalarını artık belirlediğimiz sabit noktalarda yürüteceğiz. Bu noktalarda hem Belediye olarak biz hem de vatandaşlarımız sokak hayvanlarını besleyecekler ve su ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bu çalışmayla hayvan sevgisinin de artacağını düşünüyorum”dedi. 

32 besleme noktası dışında ilçedeki park ve bahçeler ile meydanlara da su kapları bırakılacak. 


YORUMLAR 2
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    SADECE BEYKOZ BELEDİYESİ Mİ. İstanbul -soganlı cumhuriyet mahallesinde oturuyorum,semtimdeki kediler açlıktan ve hastalıktan ölüyor,benden başka bir kap su ,bir lokma aş koyan yok,üstelik hayvanlara su ve aş koyarken karşı çıkanlar oluyor. buranın belediyesi hayvansever değil mi.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    cok güzel. ilk önce insanlarimizi unutmayalim. herkes kendi cevresindeki insanlara yardim eli uzatsa ac insan kalmaz. hayvanlarimizida tabiiki unutmayacagiz. sadece karadaki hayvanlar degil havada ucan kuslarinda bize cok ihtiyaci var. en cokda kisin. bu tür organizasyonu ve yardim kampanyalarina olabildigince tüm insanlari dahil etmek lazim. iyiligi, saygiyi ve ahlaki asilayan bir tür egitim olmus olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...