Bu balıkları yemek kimseye nasip olmadı

Çankırı Atkaracalar'a bağlı Ilıpınar köyündeki Çanakkale Savaşı'nda savaştığına inanılan balıklar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Bu balıkları yemek kimseye nasip olmadı
Bu balıkları yemek kimseye nasip olmadı
GİRİŞ 23.08.2014 01:50 GÜNCELLEME 23.08.2014 11:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Atkaracalar ilçesine bağlı Ilıpınar köyünde ''Asker Balıklar'' olarak bilinen balıkların vücutlarının tamamına yakınında yaralar bulunuyor. İlçede, balıkların Çanakkale Savaşı’na katıldığı ve savaş sonrasında sayılarının azalarak vücutlarının çeşitli yerlerindeki yaralarla ilçeye döndükleri iddia ediliyor. 

Çevre esnafından Ahmet Öztürk, "Atalarımız Çanakkale'de savaşırken havuzdaki balıkların neredeyse tamamının yok olduğu söyleniyor. Bölgedeki vatandaşlar balıkların savaş bitiminde azaldığını ve bazı balıkların vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralarla geri geldiği ileri sürülüyor." dedi.

SAYILARI 600'Ü YUKARI GEÇMİYOR

Öztürk, köy havuzunda yaşayan balıkların sayısının yaklaşık 600 dolaylarında olduğunu ve köylülerin bu balıkların sayısının sürekli aynı kalmasına dikkat çektiklerini ve dengenin bozulmadığını söylediklerini vurguladı. 

KEDİ VE KÖPEKLER BALIKLARI YEMİYOR

Ölen balıkları köylülerin uygun gördüğü bir alana gömdüklerini anlatan Öztürk, kedi veya köpeklerin bu balıkları yemediğini iddia etti.

KÖYDE KUTSAL SAYILIYORLAR

Köyün eski muhtarı İsa Kuruçay ise balıkların bölgede kutsal sayıldığını ve rivayetlere göre yakalamak isteyen köylülere zarar verdiklerini belirtti.

BALIĞI KIZARTMAK İSTERKEN HANIMININ YÜZÜNÜ YAKMIŞ

Kuruçay, "Köye gelen çeşitli kişiler kutsallıklarını hiçe sayarak bu balıkları tutma girişiminde bulunmuş. Örneğin bir öğretmen balıkları yakalayıp eve götürmüş. Balıkları tavaya atıp kızartırken yağlar hanımının yüzüne sıçramış ve hanımının yüzü tamamen yanmış. Bir orman şefi de balıkları tutup bir tencereye koymuş. Balıklar beyazlaşmış ve ölmüş. Ilgaz’daki havuza götürmek için balıkları tutmuşlar, adama bir süre sonra felç inmiş. Köylüler, balıklara her kim zarar vermeye çalışırsa başına bir felaket geleceğine inanıyor. Anlattığım hikayeleri neredeyse köylülerin hepsi biliyor. Bu yüzden artık köylüler balıkları kimsenin yakalamaya cesaret edemediğini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • senol kayıkçı 9 yıl önce Şikayet Et
    ender bey. bu tip yalanlara hikayelere bir avuç deil binlerce insan inanıyor hepsinden daha tehlikelisi insanlar imanını artırmak yerine bu tip mistik şeylere taparak dua ederek yüz sürerek imanını zayıflatıyor
    Cevapla
  • ali sarısoy 9 yıl önce Şikayet Et
    BATIL VE SAÇMA DİYENLERİN NİYETLERİ BELLİ ZATEN.... bi araştırma yapmadan böyle saçma ve batıl diyorsunuz ya, nekadar sakat bişey yaptığınızın farkında değilsiniz... biraz araştırma yapsanız böyle demezsiniz, klavye başında böyle konuşmakla olmuyor... gidinde görün...
    Cevapla
  • Ender Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    yaw arkadaş. batıl ve saçma diyen arkadaşlar, köylüler inanmışlar ki anlatıyorlar. doğru veya yanlış neden insanları küçük görme dürtülerinizi kabartıyorsunuz? ne yani her şeyi siz mi biliyorsunuz? Ben balıklar öyle ya da böyle demiyorum. sadece bir köy dolusu insanın inandığı ve kimseye zararı olmayan bir konu hakkındaki tepkilerden rahatsız oldum.
    Cevapla
  • Firat Boyan 9 yıl önce Şikayet Et
    Batıl. Bu nedir ya! Amma güldüm okurken. Daha neler! :)
    Cevapla
  • hamit g.....? 9 yıl önce Şikayet Et
    hayret arkadas. ne yapmis baliklar savasta düsman gemilerinimi kemirmisler ne kadar acaip seyler varsa üretiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü