Avrupa, "Anadolu Aslanı"nı sevdi

"Anadolu Aslanı" olarak da bilinen Aksaray Malaklısı, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden talep görüyor

Avrupa, "Anadolu Aslanı"nı sevdi
Avrupa, "Anadolu Aslanı"nı sevdi
GİRİŞ 13.09.2014 11:56 GÜNCELLEME 13.09.2014 11:56

"Anadolu Aslanı" olarak bilinen Aksaray Malaklıları, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden talep görüyor.

Malaklılar, müze ve ören yerlerinde bekçi köpeği olarak değerlendirilmesinin yanında, her yıl yaklaşık 300'ü yurt içine 150'si ise yurt dışına gönderiliyor. Daha çok Avrupa ülkelerince talep edilen bu köpekler, ağırlıklı olarak bekçi köpeği ve çoban köpeği olarak kullanılıyor.

"DÜNYANIN HER YERİNDEN TALEP VAR"

Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen gün Malaklılara ilginin arttıklarını söyledi.

Dünyanın birçok yerine Aksaray Malaklısı gönderildiğini belirten Tıpırdamaz, "Yurt dışında daha çok Almanya, İngiltere, Hollanda, Bulgaristan, Romanya, Rusya ve Uzakdoğu ülkelerine gönderiyoruz. Bir yıl içerisinde 150 civarında Malaklı köpeği gönderdik. Kars'tan tutun da Edirne'ye varana kadar yurt içinde talep olan her yere de gönderiyoruz" dedi.

Tıpırdamaz, Aksaray Malaklılarının Avrupa'ya gitmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, sözlerini söyle tamamladı:

TAM BİR BEKÇİ KÖPEĞİ

"Aksaray Malaklısına istek ve arzunun artmasından mutluluk duyuyoruz. Gelenlere her türlü konuda yardımcı oluyoruz. Zaten gerekli işlemler yapılmadığı taktirde yurt dışına çıkan köpeklerde sorunlar çıkıyor. Malaklı sahipleri bunun bilincinde. Sıkıntı çıkmaması için gerekli işlemlerde yardımcı oluyoruz. Malaklı köpekleri, Avrupa'da sahiplerinin evleri, canları, koyun sürüleri ve fabrikalarını en iyi şekilde emanet ettikleri bir köpek ırkıdır. Çünkü bulunduğu ortamda nasıl yetiştiyse, eğitildiği şekilde görevini başarıyla yerine getirir."

Malaklı çiftliğinde 40 damızlık köpeği bulunan Nevzat Tunçbeden ise yurt içi ve dışına çok sayıda Malaklı gönderdiklerini belirterek, "Bu köpekler, fabrika ve koyun sürücülerini korumak için talep ediliyor. Bazısı ise gezdirmek ve villasını korumak için alıyor. Ailelerin buraya gelip götürdükleri çok oluyor. Gelemedikleri zaman da bizler, gerekli işlemleri yaptıktan sonra uçakla gönderiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler