Mazgalda sıkışan yavrularını böyle bekledi

İzmir Balçova'da, denizin çıkışındaki mazgalda doğan köpek yavruları bulundukları yerde sıkışınca yavruların imdadına İZSU ekipleri yetişti.

GİRİŞ 26.10.2014 17:39 GÜNCELLEME 26.10.2014 17:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dün saat 16.00 sıralarında, İznciraltı 10 Sokak üzerindeki denize bağlantılı mazgalın altından gelen sesleri duyan vatandaşlar, baktıklarında 4 tane köpek yavrusu gördü. Başında ise yavru köpeklerin annesi bekliyordu. Sıkışan köpek yavrularını kurtarılması için durum İZSU ekiplerine bildirildi. Deniz ağzındaki mazgalda doğdu sanılan yavru köpeklerin yağmur suyuyla birlikte yalaşık 50-60 metre kadar mazgalın içinde yola kadar sürüklendiği öğrenildi.

İhbar üzerine gelen İZSU ekipleri, yavru köpeklere zarar vermemeye gayret göstererek mazgalın bir bölümünü söktü. Anne köpek ise çağresiz gözler ile yavrularının kurtarılmasını izledi. İZSU ekipleri, sıkışan köpek yavrularını tek tek mazgalın altından çıkarıp hemen yanlarında bekleyen anne köpeğin önüne koydu. Anne köpek yavruları çıkarıldıkça, başlarına geçerek yalamaya başladı. 4 yavru köpek kurtarılana kadar, anne köpek yerinden hiç ayrılmadı. Köpeklerin tamamı kurtarıldıktan sonra, anne köpek adeta yavrularına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Olaya tanık olana üniversite öğrencisi Okan Ünal (22), ''Gezmeye gitmiştim, dolaşırken belediye ekiplerini kaynak makinaları ile mazgalda çalışma yapıyordu. Yanlarında da köpek duruyordu. Ne olduğunu önce anlamadık. Çalışan görevli, köpeğin yavrularının içeride mahsur kaldığını söyledi.  Belediye ekipleri çıkarırken yavruları, anne köpek başında bekliyordu. Tek tek yavrular çıkarıldı. Anne köpek hiç başından ayrılmadı, yavruları çıkarılana kadar bekledi'' dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • suna 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul' a gönderin. burada o dediklerinizin hepsi var. İzmir belediyesi o kadar mı aciz. Herhalde hayvan sever biri muhakkak sahip çıkar.
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    peki şimdi ne olacak,haydi belediye mazgaldan köpek yavrularını kurtardı şimdilik,ya gerisi,hayvancağız bu yavrulara nerede bakacak,kendi ne yemek buluyor ki yavrularını doyuracak. kalsa kalsa ancak bir ikisi sağ kalır,gerisi açlıktan ölür. belediyenin sahip çıkması,köpek yemi koyması,köşe yerlere kedi barınağı gibi köpek külübeleri koyması lazım. köpek aç bırakılmaz ve kötü muamele görmese kimseye saldırmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!