Sosyal medyayı sallayan kedi

Kazakistan'ın Almaty kentinde çekilen bu video sosyal paylaşım sitelerinde günün konusu oldu

Sosyal medyayı sallayan kedi
Sosyal medyayı sallayan kedi
GİRİŞ 28.10.2014 10:50 GÜNCELLEME 28.10.2014 10:51

Cep telefonu kamerası ile çekilen görüntülerde, cam kenarında duran bir kedi görülüyor. Buraya kadar her şey normal, fakat kedinin bir yere odaklanması ve sahibinin tüm çabasına rağmen tepki vermemesi ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

Tüm bu olay kedilerde hipnoz oluyor mu sorusunu akıllara getirdi. 

HİPNOZ NEDİR?

Hipnoz, psikolojiye göre, telkine yatkınlık gösteren bir tür yapay uyku veya uyku-uyanıklık arası haldir. Terimi ilk kullanan, Yunan mitolojisindeki uyku ilahının adından esinlenen İskoç hekim S. James Braid'dir (1795-1860). İlk zamanlar sihirbazlık ya da büyücülüğün bir dalı gibi görülen hipnotizma bilim çevrelerince önceleri mesmerist bir uygulama sanılarak aşağılanmışsa da, 19. yüzyılın sonlarında kimi psikoloji çevrelerinin, özellikle Salpetrier ve Nancy ekollerinin reddetmek yerine fenomene bilimsel araştırıcılıkla yaklaşıp, fenomeni bilimsel deneylerle sistemli bir şekilde incelemesi sonucunda, hipnoz bilim alanındaki yerini almıştır.

Hipnoz, ruh ve beden ilişkisinin (sonuçta perispri ve beden ilişkisinin) gevşemesi sonucunda oluşan bir degajman halidir.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü