Annesiz kalan babun peluş ayıdan ayrılamıyor

Annesi tarafından terk edilen yavru babun, anne sıcaklığını peluş ayıda arıyor.

Annesiz kalan babun peluş ayıdan ayrılamıyor
Annesiz kalan babun peluş ayıdan ayrılamıyor
GİRİŞ 17.11.2014 11:32 GÜNCELLEME 17.11.2014 11:32

Yüzölçümü ve barındırdığı tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü konumda bulunan Burç Ormanlarındaki hayvanat bahçesindeki nüfus, yeni doğumlarla hızla artıyor. Ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken maymun evinde dünyaya gelen babuna, annesi tarafından terk edilince hayvanat bahçesindeki çalışanlar tarafından "bebek gibi" bakılmaya başlandı.

ANNE SICAKLIĞINI PELUŞ AYIYLA GİDERİYOR

Gündüz klinikte gözetim altında tutulan ve şırıngayla beslenen yavru babun, akşam da kliniğin sorumlusu Özsun Yurt Güneş tarafından evine götürülerek besleniyor. Geceleri ortalama 5 kez karnını doyurmak için uyanan babun, Güneş'in kızına ait pelüş ayı ve battaniyeye sarılmadan uyumuyor. Normal şartlarda annesine sarılarak büyüdüğü belirtilen yavru babun, sürekli sarıldığı pelüş ayı ile adeta anne sıcaklığını gidermeye çalışıyor.

Sağlık gelişimini sürekli kontrol altında tutmak ve akşamları düzenli beslenmesini sağlamak için yavruyu her gün evine götürüp getirdiğini anlatan Güneş, şöyle konuştu: "Yaklaşık 6 ay akşamları evimizin misafiri olacak. Sonrasında da bahçedeki doğal ortamına bırakacağız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!