Evcil hayvanlara özel bakım yasak

New York'ta evcil hayvana dövme yapmak, kulağını delip takı takmak suç oldu.

Evcil hayvanlara özel bakım yasak
Evcil hayvanlara özel bakım yasak
GİRİŞ 16.12.2014 09:24 GÜNCELLEME 16.12.2014 11:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

New York eyaleti sınırları içinde evcil hayvanlara dövme yapmayı, takı takmayı yasaklayan yasa tasarısı Vali Andrew Cuomo tarafından imzalandı.

Demokrat Parti'nin Manhattan bölgesinden eyalet meclis üyesi Linda Rosenthal'ın sunduğu yasa tasarısına göre evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarına dövme yaptırması, kulağını deldirmesi gibi estetik tercihlerde bulunmalarına yasaklama getirildi.

Tasarıyla ilgili valilikten yapılan basın açıklamasında, insanlar dövme yapmak veya kulağını deldirmek yoluyla acı çekip çekmemeye karar verebilirken, hayvanların böyle bir lüksü olmadığı belirtildi.

Hayvanların dövme ve kulağını delme gibi acı veren kozmetik prosedürlere tabi tutulmasının bireyin yanlış ve bencil estetik tercihlerini karşıladığı bildirilen açıklamada, bunun insanlık dışı olduğu ve yasayla zulüm sayılması gerektiği kaydedildi.

Tasarıyı imzalayan Vali Cuomo ise yaptığı açıklamada, hayvanlara dövme yaptırmayı, takı takmayı, ''tamamen ve basitçe bir hayvan istismarı'' olarak değerlendirdi.

İmzalanmasından sonra 120 gün içinde yürürlüğe girmesi gereken tasarıya göre New York eyaleti sınırları içinde, evcil hayvanların kulağını delmek, dövme yaptırmak suç olarak kabul edilecek.

Tanımlama amaçlı veya tıbbi nedenlerle veteriner gözetiminde yapılan işaretlemelerin istisna tutulduğu tasarıda getirilen cezalar ise 15 günlük hapis kararından 250 dolar para cezası arasında değişiyor.

Hayvanlara eziyetin kanunlarla yasaklandığı ABD'de, dövme ve kulak delme konusunda daha önce Pensilvanya ve New Jersey eyaletinde de benzer bir yasa kabul edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde hayvanlar araba arkasına bağlanıp,ayakları kan içinde sürüklenerek götürülüyor,elin gavuru çıkardığı yasa ile hayvanları koruyor. peygamberimizin hayvanlara eziyet etmeyin dediği islam dini ülkesiyiz güya.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!