Sürü psikoloji 56 koyunu telef etti

Ordu’nun Kabadüz ilçesine sürü psikolojisine uğrayarak ormanlık alana giren 100 koyundan 56’sı uçurumdan atlayarak telef oldu.

Sürü psikoloji 56 koyunu telef etti
Sürü psikoloji 56 koyunu telef etti
GİRİŞ 17.12.2014 19:32 GÜNCELLEME 17.12.2014 19:32

Kabadüz ilçesine bağlı yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Kirazdere Mahallesi’nde Kadir Özyurt (50), koyunlarını otlatırken, hayvanların 100’ünün sürüden ayrıldı. Sürüden ayrılan 100 koyun ormanlık alanda yollarını kaybetti. Bu sırada en önde giden koyun uçurumdan atlayınca diğerleri de peşinden gitti. Koyunlar ormanlık alandaki uçurumdan art arda atlayınca birbirlerini ezerek telef oldu. Yaşanan olay sonrası Kabadüz İlçe Jandarma ekipleri olay yerine gelerek tutanak tuttu. Olayın ardından sürünün çoban köpeği saatlerce koyunların başından ayrılmadı. Sürü sahibi Kadir Özyurt ve kız kardeşi telef olan koyunların başında ağıt yaktı.

Telef olan 56 koyunun sahibi Kadir Özyurt yaptığı açıklamada, koyunlarını otlatırken bir anda ormana girdiklerini gördüğünü, en öndeki koyunun uçurumdan atlamasıyla birlikte sürü psikolojisi ile diğerlerinin de atladığını söyledi. Koyunlarının başından gözyaşı döken Özyurt, emeklerinin boşa gittiğini, kredi çektiği bankanın da sigortayı ihmal etmesi sonucu büyük bir borcun altına girdiğini belirtti.

KOYUNLARIN SİGORTASI “SİSTEM YOK” DENİLEREK YAPILMADI

Koyunlar için bankadan 60 bin TL kredi çektiğini ifade eden Özyurt, "Bankadan koyunlarım için 60 bin TL yem kredisi çektim. Çektiğim kredi karşılığında sigorta yapılacağı söylendi. Banka yetkilileri köye gelip inceleme yaptı, koyunların fotoğraflarını çekti. Banka evrakları tamamlayarak TARSİM'e verdiği evrakları ‘sistem yok’ denerek kayıt altına almamışlar ve iptal etmişler. Bunun üstüne bankayı aradık sigortanın da iptal olduğunu öğrenince bizde bittik" dedi.

DÖRT YILLIK EMEĞİM TELEF OLDU, BİZDE TELEF OLDUK

Gözyaşları içerisinde yetkililerden yardım isteyen Kadir Özyurt, "Ailece bu işle uğraşıyoruz. 4 yıllık emeğimiz telef oldu, bizde telef olduk. Yapacağım başka hiçbir şey yok çok kötü durumdayım, büyüklerimden yardım istiyorum. Çok uğraştım ama başıma böyle bir iş geldi. En azından kredimi ertelesinler ben borcumu öderim" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu