Koruma altındaki pelikan öldürüldü

Bafa Gölü'nde nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınan pelikanlardan biri vurularak öldürüldü.

Koruma altındaki pelikan öldürüldü
Koruma altındaki pelikan öldürüldü
GİRİŞ 23.01.2015 14:21 GÜNCELLEME 23.01.2015 14:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aydın-Muğla il sınırındaki Bafa Gölü’nde nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınan pelikanlardan biri kaçak avlanmaya çalışan kişi ya da kişiler tarafından vuruldu.

TEPKİ GELDİ

Bafa Gölü’nde inceleme yapan Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği yöneticileri, nesli tükenmekte olan pelikanın öldürülmesine büyük tepki gösterdi.

"VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ"

Bölgeye gelen Şube Müdürü Nihat Andaç, "Nesli tehlike altındaki bu önemli kuş türü, bilinçsiz cahil kaçak avcılık yapan kişiler tarafından vurulduğu tahmin edilmektedir. Yaklaşık 3 metre kanat açıklığı olan ve 10 kilogramın üzerindeki devasa pelikan vurularak öldüğü tespit edilmiştir. Tepeli Pelikanlar doğa koruma için bayrak tür sayılan nadir bir tür olup, bu tür üzerine yapılacak her türlü koruma çalışmaları ülkemizin uluslararası ölçekte saygınlık kazandıracaktır. Yöre insanları arasında Tepeli Pelikanların çok sevildiği, hatta yerel balıkçılar tarafından ağlarından çıkan küçük balıkların verildiği bilinmektedir. Ne yazık ki seyrekte olsa bu tür üzücü olaylarla da karşılaşılmaktadır. Koruma çalışmalarına mutlaka avcılarda destek vermelidir. Bilinçsiz ve kötü niyetli avlanmanın önüne geçilmelidir" dedi.

YORUMLAR 1
  • kader 8 yıl önce Şikayet Et
    hiç güzel degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi