Cizre'de 'İsa Kuşu' türü baykuş bulundu

Cizre’ye bağlı Çavuş Köyü Ortaokulu tuvaletinin penceresinden içeri giren ’İsa kuşu’, bulunduğu yerden bir türlü çıkamadı.

GİRİŞ 06.03.2015 16:01 GÜNCELLEME 06.03.2015 16:01

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir okulun penceresinden içeri giren ’İsa kuşu’ türü baykuş, doğal yaşamına bırakılmak üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Gelen sesler nedeni ile tuvalete giden okul öğretmenlerinden Aslı Erhan Ede, kuşu görünce çok şaşırdı. ’İsa kuşu’nun uçamadığını gören genç öğretmen, baykuşa sahip çıktı.

Ede, "Sabah okula gelirken baykuşu okulun lavabosunda gördüm. Lavabonun penceresinden okula girmiş. Baykuşun lavaboda çıkardığı gürültüyü duyunca çok korktum. Ama sonra kapıyı açıp baktığımda baykuşu gördüm ve uçamadığını fark ettim. Durumu eşime anlattım ve eşim bu konuda araştırma yaparak baykuşun vahşi doğada yaşaması gerektiğini öğrendi. Bunun üzerine bizde arkadaşlarımız aracılığı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iletişime geçtik ve baykuşun doğal ortamına bırakılması için buraya teslim etmeye karar verdik" dedi.

Baykuşu teslim alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü veteriner hekimi Mustafa Erdemir, "Hayvanı teslim aldıktan sonra herhangi bir sağlık probleminin olmadığını tespit ettik. Hayvanı teslim aldıktan sonra Şırnak İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçerek doğaya bırakılması hususunda hayvanı teslim edeceğiz" diye konuştu.
Şırnak İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden gelen görevliler, baykuşu doğaya bırakmak üzere veteriner hekimi Erdemir’den teslim alarak Şırnak’a götürdü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler