Kamyonun çarptığı vaşak telef oldu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kamyonun çarptığı dişi vaşak telef oldu. Ülkemizde nadir görülen vaşaklar, nesli tehlikede olan bir tür...

Kamyonun çarptığı vaşak telef oldu
Kamyonun çarptığı vaşak telef oldu
GİRİŞ 29.04.2015 18:09 GÜNCELLEME 29.04.2015 18:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivas-Suşehri karayolu Geminbeli geçidinde bir kamyon, yolun karşısına geçmeye çalışan vaşağa çarptı. Kimliği öğrenilemeyen kamyonun sürücüsü, durumu Suşehri Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdikten sonra olay yerinden ayrıldı.

Kaza yerine gelen itfaiye ekipleri, yaralı vaşağı tedavi için ilçeye götürmek isterken hayvan yolda telef oldu.

Bunun üzerine ekipler Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürlüğünü arayarak olay hakkında bilgi verdi.

Ölen vaşak ekipler tarafından teslim alınarak Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, vaşakla ilgili haberi alınca ekip görevlendirdiklerini belirterek, "İtfaiye tarafından Suşehri ilçesine götürürken yolda hayvan ölmüş. Daha sonra kurumumuza bilgi verildi. Şu anda kurumumuza getirildi. İlimizde 6 bölgede vaşak popülasyonu var. Bizim elimizdeki veriler Suşehri ilçesinde iki tane bölgede vaşak popülasyonu olduğunu gösteriyor. Vaşak, nesli tehlikede olan bir tür. Korunan hayvanlar listesinde. Bu noktada vatandaşlarımızın bu hususa duyarlı olmalarını talep ediyorum. Şimdi biz bu hayvandan doku örneği ve kan örneği alacağız. Genel merkezimize göndereceğiz. Orada bu veriler kayıt altına alınıyor" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    bu nesli tükenen hayvanlar başka ülkelerde olsa,kendilerine doğal koruma alanı yapılır,bulundukları bölge kontrola alınırdı. bizde ise kıymeti bilinmiyor,korunamıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'