Sahile vuran koca ay balığı intihar etti!

Balıkçılar nadir rastlanılan ay balığını sahilde görünce kurtarmaya çalıştı.

Sahile vuran koca ay balığı intihar etti!
Sahile vuran koca ay balığı intihar etti!
GİRİŞ 01.05.2015 13:54 GÜNCELLEME 01.05.2015 13:54

Dünyanın en ilginç balıklarından birisi olan ay balıkları 15 santimlik kalın derisiyle bu alanda bir rekora sahip. Çok kötü kokan eti yüzünden yenilmediği gibi ticare bir edğeri de bulunmuyor.

SAHİLE VURUP ÖLÜYORLAR

Devasa ay balıkları zaman zaman bilinmeyen bir nedenle tıpkı balinalar gibi sahile vurup ölüyorlar.

Ay balığının derisi 15 cm kalınlığındadır, İspermeçet balinasından sonra bütün organizmalar içinde en kalın derisiye sahip canlı olma özelliğini taşır. Bu kalın derisinin üzerinde 50 civarı değişik parazit türü ve çeşitli mikroorganizmalar yaşar. Bu canlılar ay balığının karanlıkta parlamasına yol açabilirler. Ay balıkları bazen, henüz bilinmeyen nedenlerden suyun yüzünde yan yatarlar. Geceleri bu şekilde su yüzünde yan yatarak derisinin mikroorganizmalar sayesinde parladığı anlarda ay ışığının su yüzündeki gölgesini andırır.

Ay balıklarının yüzgeçleri sivridir ve köpek balığının yüzgeçlerine benzer. Sudan dışarıya dikilen sivri yüzgecini görenler, ay balığını köpek balığı zannedebilirler, ama Güneş balığı çok sakin bir hayvandır, örneğin kendine yaklaşan dalgıçları çok sakin karşılar. Vücutları, fugu balığında ve bazı diğer Tetraodontiformes takımına ait balıklarda görülen tetrodotoksin zehirini üretebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!