Tarihte bir ilk: Türkiye'den Amerika'ya köpek göçü

İstanbul’da sokağa terk edilen veya barınaklara bırakılan 36 Golden Retriever cinsi köpek toplu olarak Amerika’ya götürüldü.

Tarihte bir ilk: Türkiye'den Amerika'ya köpek göçü
Tarihte bir ilk: Türkiye'den Amerika'ya köpek göçü
GİRİŞ 14.05.2015 09:29 GÜNCELLEME 14.05.2015 10:55

ABD’nin Atlanta kentinde faaliyet gösteren hayvanlara yardım kuruluşu “Adopt a Golden” (Bir Golden’a Sahip Çık), Istanbul’da sokağa terk edilen veya barınaklara bırakılan 36 Golden Retriever cinsi köpeğe sahip çıkarak onları Amerika’ya götürdü

Hasta ve sahipsiz köpekleri rehabilitasyona alarak daha sonra onlara yeni bir aile kazandıran kuruluşun yetkilileri, birçok Golden Retriever cinsi köpeğin sahipleri tarafından terk edildiği haberini alınca İstanbul’a geldi.

Kurumun yöneticisi Lauren Genkinger, 6 aylıktan 10 yıla kadar değişen yaşlardaki 36 Golden’ın 19 saat süren bir yolculukla Atlanta’ya getirildiğini belirtti. Köpeklerin Haziran başına kadar rehabilitasyon ve eğitime tabi tutulacağını aktaran Genkinger, bu tarihten sonra yeni ailelerine teslim edileceklerini söyledi.

Köpeklerin alındığı hayvan barınağında çalışan Yasemin Baban ise, köpeklerin en iyi şekilde bakılması ve hak ettikleri yuvaya kavuşmasını çok istedikleri için bu teklifi kabul ettiklerini belirtti.

“ÖZGÜR GOLDEN’LAR”

“Adopt a Golden Atlanta”, İstanbul’dan getirilen köpeklere toplu olarak “Özgürlük Golden’ları” adını verdi. Golden’lara özgürlük için verilen mücadeleyi çağrıştıran isimler de koyuldu. Bunlar arasında ön plana çıkanlar “Özgürlük”, “Bağımsızlık”, “Vatansever”, George, Amber, Şan, Mavi, Betsy Ross, Uncle Sam ve Sparkler.

İNGİLİZCE EĞİTİM ALACAKLAR

Hafta sonu Atlanta’ya getirilen köpekler, öncelikle 2 hafta boyunca sağlık testlerinden geçirilecek, aşıları yapılacak. Köpeklere, daha sonra uzman eğitmenler eşliğinde gerekli eğitimler verilecek. Köpekler şimdilik sadece Türkçe anladıkları için bir süre Türkçe komutların ardından İngilizce’ye alıştırma süreci başlayacak.

STATÜ SEMBOLÜ OLMAKTAN ÇIKTI

Genkinger, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de insanların eskisi gibi Golden Retriever beslemeyi bir statü sembolü olarak görmekten vazgeçtiklerini, bu nedenle köpeklerini ya sokağa bıraktıklarını ya da hayvan barınaklarına gönderdiklerini söyledi. Türkiye’de 32 hayvan barınağında 50 bin köpeğin olduğunu ve yenilerine yer olmadığını söyleyen Genkinger, Golden’ların bu nedenle sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını da ifade etti.

‘Mutsuz köpek görmek istemem’

Atlanta kentinde faaliyetini sürdüren ‘Adopt a Golden’ organizasyonu, ABD’nin en büyük 4’üncü Golden Retriever barınağı olarak biliniyor. 2013 yılında kurulan ‘Adopt a Golden’, şimdiye kadar ülke genelinde 3400 köpeği kurtardı. Tamamen gönüllülerden oluşuyor. Tam bir köpek âşığı olan yönetici Lauren Genkinger, mutsuz köpek görmeye dayanamadığını, tek amacının köpeklere yardımcı olmak olduğunu belirtiyor.

KAYNAK: HT GAZETE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti