Ölmek üzereyken vatandaşlar kurtardı

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde, yuvasında ipe dolandığı için ölmek üzere olan yavru leylek, bir vatandaş tarafından son anda kurtarıldı.

GİRİŞ 03.06.2015 15:46 GÜNCELLEME 03.06.2015 15:52

İlçeye Bağlı Coşkunlar Köyü'nde yaşayan çiftçi Yurder Yaltı, telefon direğindeki 3 leylek yavrusundan 2'sinin yuvadan çıkmadığını fark etti. Bir süre yuvayı takip eden Yaltı, anne leyleğin bir yavrusunu gagasından tutup yukarı kaldırınca öldüğünü fark etti. Bunun üzerine Yaltı, Kadirli Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

İtfaiye aracının merdiveniyle direğe çıkan Yurder Yaltı, 2 yavrunun yuvadaki ipe dolaşarak öldüğünü, diğer yavrunun ise ipe dolaşmış ve can çekiştiğini gördü. Yaltı, hemen ipi keserek yavru leyleği kurtarırken, diğer ölü yavruları da yuvadan aldı.

Yurder Yaltı yuvada can çekişen yavru leyleği kurtarmak istediği sırada ise anne leylek, sürekli etrafta uçarak yuvasını gözetledi.

Yaltı, 3 yıldır anne leyleğin köye gelerek kuluçkaya yattığını ve bu yıl yumurtalarından 3 yavru çıktığını belirterek, şunları söyledi: "Ancak son bir kaç gündür yavrulardan biri görünüyor diğerleri görünmüyordu. Yuvaya çıkıp bakmak istedik ancak direğe çıkmak hem tehlikeli hem de yuvanın bozulma ihtimali vardı. En son anne leyleğin yavrulardan birini doyurmaya çalıştığını ve diğer yavrulardan birini gagasıyla havaya kaldırmaya çalıştığını görünce diğer yavruların yuvada ölmüş olduğunu belirledik. Yuvaya çıktığımda yavrulardan ikisi ölmüştü. Ölmek üzere olan üçüncü yavruyu güçlükle kurtardım. Muhtemel anne leyleğin yuvaya taşıdığı ipe dolaşan diğer 2 yavru boğularak ölmüş. Yavru leyleği iplerden kurtarmak kolay olmadı ancak leyleğin kurtulmasına çok sevindik."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...