Güvercinlerin yürek burkan görüntüsü

Kayseri tren garı çatısında yapılan tadilat nedeniyle çatıda bulunan güvercinlerin yuvası kapatıldı. Güvercinlerin bir kısmı mahsur kaldı.

GİRİŞ 26.06.2015 15:19 GÜNCELLEME 26.06.2015 15:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kayseri tren garı çatısında tadilat başlatıldı. Tadilat nedeniyle de çatıda bulunan çok sayıda güvercinin bulunduğu alan tel örgülerle kapatıldı. Bir kısım güvercin dışarıda kalırken, çok sayıda güvercin de içeride mahsur kaldı.

Dışarıdan gelen güvercinler tel örgülerle kapatılan alandan içeriye girmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Tel örgü içerisinde ve dışarısında bulunan güvercinlerin durumları yürek burktu. Olayı gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar yavru güvercinlerin 15 gündür içeride kaldığını söyledi.

Çatıda yapılan tamirat nedeniyle güvercinlerin yuvalarının kapatıldığını söyleyen vatandaşlar, "Burada yaklaşık 15 günden beri gördüğümüz bir şeyi söylüyorum. Gar Müdürlüğünün çatısında 50-60 senelik nesilden nesile gelen güvercinler bulunuyor. Gar çatısında yaklaşık 15 gündür bir tadilat var. Özellikle bilinçli olarak kapatıldı. Buradan bakıyoruz güvercinler yavrularını dışarıdan görebildikleri kadar görüyorlar. Yavrularını beslemeye çalışıyorlar. İçeride en az 500 çift güvercin var. Bu hayvanların yavruları ve yumurtaları içeride. Burada bir hayvan katliamı yaşanıyor. Kayseri’de Hayvanlar Derneğinin buna müdahale etmediğine üzülüyorum. Bizim burada aramadığımız yer kalmadı" şeklinde konuştu.

Güvercinlerin giriş yerlerinin telle kapatıldığını belirten vatandaşlar, "Güvercinlerin bir bölümü içeride bir bölümü dışarıda kaldı. Yavrular içeriden ötüyor. Anneleri yiyecek getiriyor. Aynı cezaevi görüşü gibi. Kimse de müdahale etmiyor. Kuşlar içeride 1-2 gün kalabilir, ölebilirler" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Önder 8 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bu haberden sonra müdahalede bulunulmuştur :@
    Cevapla
  • Göksel Dağlaroğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ne vicdansızlık böyle, memlekette kanun yok ki, olsada kağıt üstündedir. ah adalet seni çok özlüyoruz.
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    bir ülkede doğru dürüst kanun ve adelet olmasa olacağı budur,hayvanları koruma kanunu var mı yok mu belli değil. bu durum mesala Almanya gibi bir ülkede olsaydı,olamaz zaten. kanunlar devreye girer,bunu yapanlar hakkında yasal işlem başlatılırdı,ve bu durumu gören Alman halkı topluca oraya yürür,güvercinleri kurtarma girişiminde bulunurdu,olay çıkartırlardı.
    Cevapla
  • Sezai 8 yıl önce Şikayet Et
    Kapatanlar ciğersizmiymiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı