Her şey papağanın iyilği için

Elazığ'da strese girerek tüylerini yolan papağana kendisine zarar vermemesi ve stresten çıkması için özel elbise diktirilerek, giydirildi.

Her şey papağanın iyilği için
Her şey papağanın iyilği için
GİRİŞ 12.02.2016 23:09 GÜNCELLEME 12.02.2016 23:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Elazığ’da bir evcil hayvan mağazasından müşteriye satılan ancak müşterinin ilgisizliğinden dolayı strese giren papağan tüylerini yolmaya başladı. Bunun üzerine müşteri papağanı geri getirdi. Mağaza sahibi Fatih Karaca ise tüylerini sürekli yolan ve dış dünyayla alakasını kesen Jako türü papağanı stresten kurtarmak için özel bir kıyafet diktirdi. Kıyafet sayesinde papağanın hem tüylerini yolması engelleniyor hem de üstündeki kıyafetle oynayarak tüy yolma alışkanlığını bırakması sağlanıyor.

Papağanın kendilerine geldiğinde 3 aylık olduğunu söyleyen Karaca, ''Bir arkadaş bunu bizden çok almak istedi ama biz satmak istemiyorduk. Arkadaşımızı kıramadığımız için o arkadaşımıza sattık. Sonrada bu arkadaş gitti bunu konuşturdu. Şu anda 8 kelimeye kadar konuşuyor. Papağan sonradan strese girip sahibine küstükten sonra kendi tüylerini tek tek çekerek yolmaya başladı. Yani kendine bir hobi yapmış. Papağanlar strese girdiği için tüylerini yolan hayvanlardır.

Bakan arkadaş buna bakmaktan usandı ve papağanın tüyünü yolmasına dayanamadığı için papağanı bize getirdi. Sizde belki düzelir diye bize verdi. Bizde düzeltmeyi düşünüyoruz. Bu papağana kendi sevgimizle baktık. Haberlerde izlerken Avrupa’da böyle bir elbise gördüm. Bende bunun önlemini alarak bu şekilde bir elbise dikip bunun stresini almayı düşünüyoruz. Dikilen elbisenin yararı olacağını düşünüyoruz. İnşallah elbisesine alışır ve elbisesiyle oynamayı keserse elbisenin işe yarayacağını düşünüyoruz'' diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • doğal ortam 8 yıl önce Şikayet Et
    hayvanı doğal ortamından alıp kafese koymayacaklar hiç böyle bir şey olmayacak.
    Cevapla
  • ferhat s 8 yıl önce Şikayet Et
    hayvani bir hayvan doktoruna gösterdinzmi ? bunun bir "sürü" sebebi olabilir.
    Cevapla
  • Kemalist 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim bebişim de öyle olmuştu niye elbise dikmişler ki özel boyunluklar var bu rahatsızlıklar için alıp takacaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…