İstanbul’dan havalanıp Diyarbakır’daki evine uçtu

Yön bulma konusunda kusursuz olan posta güvercinleri yarıştı. Kilometrelere kafa tutan bir kuş, rakiplerine fark attı. İstanbul’dan havalanıp Diyarbakır’daki evine dönmeyi başardı.

İstanbul’dan havalanıp Diyarbakır’daki evine uçtu
İstanbul’dan havalanıp Diyarbakır’daki evine uçtu
GİRİŞ 16.10.2017 10:05 GÜNCELLEME 16.10.2017 10:05

Müthiş bir yön bulma özelliği olan güvercinler, "Kuş beyinli" lafını hakaret amacıyla kullananları utandırdı! Diyarbakır Posta Güvercinleri Derneği, "En hızlı posta güvercini" yarışması yaptı. Bu yıl Nisan ayında başlayan ve toplam 13 etap halinde 3 ayrı mesafeyle düzenlenen yarışlarda toplam 2 bin 500 posta güvercini yarıştı. Yarışların ilk etabı Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde başlayıp, son etabı İstanbul'da tamamladı.

Kilometrelere kafa tutan ve bin 800 kilometreye kadar kaybolmadan gidecekleri yere giden kuşlar, "adrese çabuk ulaşmak için" hızla kanat çırptı. Güvercin meraklısı Mehmet Kaya'nın güvercini ise rakiplerine fark attı. İstanbul Sultanbeyli'den uçurulan Kaya'nın güvercini, kuş uçuşu bin 50 kilometre olan mesafeyi 36 saatte tamamlayarak Diyarbakır'daki sahibinin evine dönmeyi başardı. Müthiş bir bağlılık örneği gösteren kuş, herkesi şaşırttı. Bin 50 kilometre uçarak evine dönen güvercin, sahibi Kaya'ya ödül kazandırdı. Posta Güvercinleri Derneği tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenlere önceki gece düzenlenen ödül töreniyle kupa ve çeşitli hediyeler dağıtıldı..

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar