Uzmanlar uyarıyor! Sakın satın almayın

Scottish Fold'lar yüz ifadeleri ve kırık kulakları nedeniyle birçok kediseverin favorisi. Ancak bu hayvanların sakin ve sessiz görünümünün altında dramatik bir gerçek yatıyor.

Uzmanlar uyarıyor! Sakın satın almayın
Uzmanlar uyarıyor! Sakın satın almayın
GİRİŞ 20.10.2017 20:17 GÜNCELLEME 20.10.2017 20:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küçük; düşük, kırık kulaklar, yuvarlak hatlı sevimli bir yüz ve insan yaşamına kolayca uyum sağlayan iyi huy. Scottish Fold tipi kedileri kısaca böyle anlatabiliriz. Ancak tüm bu sevimliliğin altında dramatik bir gerçek yatıyor. Uzmanlar üretimin önüne geçilmesi için hayvanseverleri Scottish Fold almamaları konusunda uyarıyor.

DEVAMLI ACI ÇEKİYORLAR

Ağrılarından dolayı kıpırdayamayan hayvanlara bu özelliklerinden biblo kedi deniyor. Çok sevimli görünmesine rağmen kulakları aslında kıkırdak hastalığının semptom belirtisi olarak ortaya çıkıyor. Bu hastalığı önlemek için Scottihs Fold kedileri British Short kedileriyle çiftleştiriyor ancak bu yöntem de tam olanam çözüm olmuyor.

UZMANLARDAN 'ALMAYIN' UYARISI

Uzmanlar hayvanseverleri Scottihs Fold almamaları konusunda uyarıyorlar. Böylece üretimin para için teşvik edilmesinin önüne geçilmesi umuluyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 2
  • mahmut akar 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber yerli değil, kim bulmuş da bu kediyi alacak, adı bile bilmem ne....
    Cevapla
  • ölüm genclkkollri 6 yıl önce Şikayet Et
    aynisi aslinda bircok köpekler icinde gecerli.. mesela french bulldoglar da problemler oluyor.. muhabbet kuslari icinde gecerli.. bunlari aslinda al-ma-makla önleyebiliriz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor