Antalya'nın Alanya ilçesinde faytona koşulan iki attan birinin seyir halindeyken düşüp yerde çırpınması hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. 

Olay geçtiğimiz Cuma günü Alanya'da yaşandı. İddiaya göre faytona koşulan iki attan biri bir anda yere yığıldı. Kalkmak için çırpınan atın görüntüleri bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Sahibi tarafından koşumları çıkartılan at ayağa kaldırılıp yoluna devam etti. Olayın sosyal medyada yayınlanmasından sonra hayvanseverler, atın açlık ve susuzluk sebebiyle dayanamayıp yere düştüğü gerekçesiyle olaya büyük tepki gösterdi. 

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Alanya Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri atı bulup muayene etti. Atın herhangi bir sağlık probleminin olmadığı bildirilirken atın ismi açıklanmayan sahibi, yolda iki at arasındaki dalaşma yüzünden birinin kayıp yere düştüğünü, koşumları sebebiyle kendi kendine kalkamadığını iddia etti. 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • 12345 20.08.2018 18:50
    binmeyin kardeşim şunlara . boşuna yok hayvan sever derneği yok hayvan hakları diyip durmayın . kim biniyorsa o faytonlara onlar suçludur .
  • zafer gülten 20.08.2018 18:11
    atlar genellikle sakin hayvanlardır,hele artık iyice evcilleşmiş fayton atları birbiriyle önemli bir sebeb olmadan dalaşmazlar,kayıp düşen at belliki yorgunluktan öteki ata ayak uyduramadı,sürücülerde ata seyir esnasında yiyecek ve su vermiyorlar genellikle,hayvan günde iki sefer anca besleniyor,kuru ekmek,bozulmuş sebze meyve veren bile var.yani iyi beslenmiyorlar.faytonu süremez hale gelincede herhalde at eti satan bir kasaba satılıyorlardır.belki hatırlayanlarınız vardır,bundan baya seneler öncesi Büyükada da bir faytoncu yokuşu çıkamayan atın diline kayışı dolayıp hayvanın dilini koparmıştı. bu olay atlara nasıl davranıldığının çok eski kanıtlarından biridir.
  • atahan 20.08.2018 15:51
    arkadaş atıp tutmadan önce bi videoyu izleyin ayaktaki at huysuzlanmış yerdeki at yığılmamış düşmüş koşum takımları yüzünden kalkamıyor. beslenmemiş diyorlar bi ayaktakine bakın bakalım gayet güzel parlak temiz ve semiz bi hayvan. boş boş konuşmaya gerek yok iki at çok rahat çeker o faytonu ne var bunda at sadece yarış gösteri amaçlı bi hayvan mı tabiki kullanılacak.
  • Aytaç 20.08.2018 14:27
    Bu vicdansızların yaptığını yaradanın yarattığı o zavallı hayvanlar yapmaz çok yazık
  • Mümin 20.08.2018 13:43
    artik robot atlar yapilsin -:))
Daha fazla yorum görüntüle