Fethiye'de 400 kiloluk köpek balığı çıktı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki balıkçılar 4 metre uzunluğunda 400 kilo ağırlığında köpek balığı yakaladı. Dev köpek balığı belde sakinleri tarafından şaşkınlıkla izlendi. Özellikle çocukların balığa ilgisi büyük oldu.

Fethiye'de 400 kiloluk köpek balığı çıktı
Fethiye'de 400 kiloluk köpek balığı çıktı
GİRİŞ 14.03.2011 20:28 GÜNCELLEME 14.03.2011 20:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fethiye’nin Göcek beldesinde balıkçılık yapan Ali Akboyun, dün akşam saatlerinde avlanmak üzere denize açıldı.

Mercan avı için açılan Akboyun ve ekibinin oltasına, gece geç saatlerde camgöz cinsi dev köpek balığı takıldı. 400 kilo ağırlığında ve 4 metre uzunluğunda olan köpek balığını güçlükle tekneye alan balıkçılar, avlanmayı yarıda bırakarak Göcek iskelesine döndü.

Dev köpek balığı belde sakinleri tarafından şaşkınlıkla izlendi. Özellikle çocukların balığa ilgisi büyük oldu. Vatandaşlar cep telefonları ile bu anı kaydederken, yakalanan köpek balığı parçalanmak ve İzmir’e gönderilmek üzere iş makinası ile soğuk hava deposuna çekildi.

Mercan avlamak için çıktığı denizden dev köpek balığı ile dönen balıkçı Ali Akboyun, oldukça bereketli bir av geçirdiğini söyledi. Oltaya takılan dev köpek balığını tekneye almak için yaklaşık 1,5 saat mücadele verdiğini anlatan Akboyun, “Bu balık cinsinin tehlikeli olmadığını biliyoruz. Ama olası bir kan kokusunda veya balıkların havyar dönemlerinde tehlike oluşturduğunu da biliyoruz. Bu yüzden tekneye çekerken çekincemiz vardı, ama yine de karaya getirmeyi başardık.” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • hacı omer 13 yıl önce Şikayet Et
    nasıl...!. cana kıymak bir yana da bu taşıma türü de ayrı bir sorun bence.... !
    Cevapla
  • kemal bursalı 13 yıl önce Şikayet Et
    yazıkk cok yazık. bır canlıyı oldurmek nasıl bır zevktır ya bırıde acıkcası kopek balıgı yemek ısterdım ne kadar zavallısınız ya bır can alınca bır canlının etını yıyınce zevk alıyosunuz keske rabbım sızı hayvan olarak yarattsay dıda sızın etınız yenseydı acıkcası bende soylıyım mı ısledıgınız bu gunahların hepsını otekı tarafta odetıcekler sıze
    Cevapla
  • yorum luyorum 13 yıl önce Şikayet Et
    oltaya dev takıldı. 4 metre boyu ve 400 kilo ağırlığı ile bu köpek balığı sular aleminde bir dev grubuna girmez...esasında dev 30 metreyi bulan boyu ve 200 tonu geçebilen ağırlığıyla Gök Balinadır.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 13 yıl önce Şikayet Et
    köpekbalığı eti yemek isterdim. açıkcası...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...