Kötülük yapan yüzü asla unutmuyor

Kuzgunların kendilerine zarar veren insanların yüzünü hatırladığı, hatta tehlikeyi önlemek için ''bu yüzü diğer kuzgunlara öğrettiği'' belirlendi.

Kötülük yapan yüzü asla unutmuyor
Kötülük yapan yüzü asla unutmuyor
GİRİŞ 29.06.2011 23:40 GÜNCELLEME 29.06.2011 23:40

ABD'nin Washington Üniversitesinden bilim adamları, kuzgunların kötü bir deneyim yaşatan bir kişinin yüzünü hatırlayıp hatırlamadığını araştırmak amacıyla üniversitenin kampüsündeki kuzgunların davranışlarını inceledi.

Mağara adamını andıran bir maske takan bilim adamları, kuzgunları yakaladı ve ayaklarına halka taktıktan sonra bıraktı. Daha sonra araştırmacılar, kuzgunların tepkisini görmek için bu maskeyle kampüste yürüdü.

Aynı deney eski ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in maskesiyle de yapıldı.

Kuzgunların ilk maskeyi gördüklerinde çığlık atarak ve kanatlarını hızla çırparak birçok kuzgunu etraflarına topladıkları belirlendi. Hayvanlar ikinci maskeye tepki göstermedi.

Bilim adamları 5 yıl sürdürülen araştırmada, bu deneyleri genişleterek birçok maske kullandı. Çok sayıda yüze karşın kuzgunların ''tehlikeli insana'' verdikleri tepki değişmedi. Hatta anne babasının bu ''uyarı davranışlarını'' izleyen yavru kuzgunlar ve çevredeki kuzgunlar da aynı davranışları taklit etti.

Araştırma, İngiliz ''Proceedings of the Royal Society B.'' dergisinde yayımlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi