Kayak yapan karga - VİDEO

Kargaların zeki yaratıklar bilinirdi. Ama zekasını keyfi işler için kullandığı bilinmiyordu. Ancak bir karganın kavanoz kapağı ile kayak yaptığı görüntüledi...

GİRİŞ 13.01.2012 15:50 GÜNCELLEME 13.01.2012 15:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Karganın kayak keyfi amatör kameraya yansıdı

Rusya’da, karla kaplı çatıda kavanoz kapağıyla kayak yapan karganın görüntüleri izleyenleri hayrete düşürüyor.

Video paylaşım sitelerinde binlerce kişinin tıkladığı görüntülerde, Rusya’da etkisini gösteren soğuk kış şartlarının tadını çıkaran bir karganın, kar kaplı çatıda yaptığı kayak keyfi yer alıyor. Üzerine binerek kaydığı kapağını gagasına alıp tekrar yukarı çıkan karga, defalarca kaydıktan sonra uçup gözden kayboluyor.

Rus aile, evlerinin penceresinden bu sıra dışı olayı kameraya kaydetti. Görüntülerde bir çocuğun, “Belki de bizimle eğleniyor” dediği duyuluyor. Videoya yapılan yorumlarda, karganın kayak yapan bir kişiden bu hareketi görüp taklit etmiş olabileceği belirtiliyor. Kargaların kutu ve kavanoz gibi eşyalardan yiyecek çıkarabilmek için başka araçlar kullanabildikleri biliniyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • mert 12 yıl önce Şikayet Et
    cok sirin. hayvanlari olmayanlar bilmez ve anlamaz hayvanlarin aslinda ne kadar zeki ve oyun arkadasi oldugunu. hayvan alan kisi mutlaka en az bir ay sonra anlarki her hayvanin kendine göre ayri karakterin oldugunu. benim ev kuslarim var ve hepsinin ayri ayri karakteri var. seninle oynamak istiyorlar. senden birsey istedigi zaman bagirip kendilerini belli ediyorlar. en eglenceli tarafi cocuklarin hayvanlar ile oynamasi. hayvani olan cocuklar daha mutlu oluyor ve zihni daha acik oluyor. bu zaten bilimsel olarak kantilanmistir. herkese tavsiye ederim. ya bir köpek, ya kedi, yada kus. bu arada havalar soguk oldugundan ve yerlerin dondugundan yabani kuslara yem vermeyi unutmayalim. benim balkonda YER FISTIGINI yerlestiriyorum. kuslar alip alip gidiyorlar. hatta gizlice kameraya da cekmistim. daha önceden karisik yem yerlestirmistim. baktimki bu yabani kuslar yem seciyorlar o zamandan beri sadece YER FISTIGI aliverdim. Evdeki kuslarda onlarin seslerini duydukca ötmeye basliyor.
    Cevapla
  • hüseyin geçgel 12 yıl önce Şikayet Et
    kayak. kayak yarısmalarıiçin hazırlanan bir vatandaşımız ihmal sonucu antrenman sırasında genc yasta kafası kırılarak oldu niye o kızcağızımıza boyle on sayfalarda yer verılmıyorda karganın durumunun onune gecemiyor anlamıs değilim
    Cevapla
  • Zülkarneyn 12 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok kesin bu karganın arkasında ABD var!!!. Kim bilir kimlerin ajanıdır. Karga ayağına yatıp ruslardan bilgi toplayan bir mossad ajanı da olabilir. (İlk yorum yapan felaket tellalcısı arkadaşıma mütebessim bir ironi amacıyla, sevgiler...)
    Cevapla
  • ubesbilgisayar 12 yıl önce Şikayet Et
    hergün uçabilen biri için uçmak sıradan gelir. bir zaman sonra.kargayada uçmak değil kaymak ilginç gelmiş olabilir.
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 12 yıl önce Şikayet Et
    Eğlencelik. Bu kadar gerilmeye gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı